weird idle!!!! - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-25-2007, 02:38 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
turbobluemiata's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Springfield, IL
Posts: 1,019
Total Cats: 0
Default weird idle!!!!

okay so now that i have the car fixed cuz my last thread with the air bag fuse i finally got to drive it after it was "fixed" well now the idle is weird anytime it revs above 1800 when i let off the gas and let it coast in neutral the rpms stay about 1500 and stay there for a few secs then drop back to about 950 it never used to do it before the fuse problem in my last thread but dont see how this would affect it?????????? any advice or other ppl have this problem!
turbobluemiata is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2007, 09:24 AM   #2
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: NC
Posts: 246
Total Cats: 0
Default

Ya know I'm beigining to think this is just a side effect of running larger than OE injectors.. There have been a number of posts on this and I see similar idle issues using 550's.. But this is not a huge prob right ? Just annoying at least your idle doesn't dip to the point of stalling ;-). You can always do the mnet idle/ambient idle adjust and see how that effects it.
mtncrvr is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2007, 03:59 PM   #3
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
turbobluemiata's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Springfield, IL
Posts: 1,019
Total Cats: 0
Default

i know thats what i was thinking to but im only running 1.8 injs and it never used to do it????
turbobluemiata is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:11 PM.