wont run with fuel pump on - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-16-2012, 03:47 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 25
Total Cats: 0
Default wont run with fuel pump on

well lads having major issues with geting my build finished couldnt get it started for ages found out then i was getn no power to the ecu while cranking, dropped to an auto electrictan he said the back of the ignition is faulty and itll start when he by passes that, but runs very lumpy and back fires and sometimes cuts out all is this is without fuel pump on , with the fuel pump on it wont run at all.
already checked that fuel lines were on right ones
also that plug leads were correct .
an other suggestions?
haydn itr is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2012, 06:25 PM   #2
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Arl. Texas
Posts: 937
Total Cats: 23
Default

So your saying your motor runs without fuel? If you add fuel it doesn't, right? \

That seems odd to me.
Miater is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2012, 06:28 PM   #3
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,174
Total Cats: 2,575
Default

you might have the most economical car in the world. runs on air only.
and what is the "back of the ignition"?
18psi is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2012, 06:51 PM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,845
Total Cats: 1,787
Default

I think he means switch...
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 05-16-2012, 06:56 PM   #5
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 25
Total Cats: 0
Default

i have the fuel pump wired to a switch , when its off itll run for a short time (probably from whats left in the lines) but when its switched on it will not run. back of the ignition is back of the ignition when u put the key in the electrictian say its faulty but when he by passes it would start .
haydn itr is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2012, 06:19 PM   #6
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,845
Total Cats: 1,787
Default

Sounds like u fail at wiring
Braineack is online now   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Someone help me with AE ihiryu MEGAsquirt 33 10-08-2015 05:56 PM
"Chimney Ethanol" E100 MiataGarage Engine Performance 5 09-30-2015 12:04 AM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 11:44 AM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:59 PM.