Tom's newest job: Video Editing - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Insert BS here A place to discuss anything you want

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 01-29-2008, 04:50 PM   #1
Boost Czar
Thread Starter
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default Tom's newest job: Video Editing

http://www.fastforwardsuperchargers.com/Brr.wmv

watch the AFR just before he goes WOT......tell me what's wrong.




it's also curious he sees over 300° intake temps at cruise:

http://www.fastforwardsuperchargers.com/Hot-Boost-2.wmv
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 05:02 PM   #2
Elite Member
iTrader: (4)
 
Join Date: Sep 2006
Location: Charlotte, NC
Posts: 3,051
Total Cats: 7
Default

Lol, his full throttle afr's are trade secrets. He must protect them.

And the 300 degree cruising temps help increase fuel efficiency, the system is designed that way...
Efini~FC3S is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 05:03 PM   #3
Elite Member
iTrader: (3)
 
Join Date: May 2006
Location: Houston, TX
Posts: 2,900
Total Cats: 0
Default

you mean how he is pegging the gauge rich?
Arkmage is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 05:08 PM   #4
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2007
Location: Tampa, Florida
Posts: 502
Total Cats: 0
Default

WTF.. Why is his car running so hot. I bet he removed his radiator, and replaced it with an injector. Thats prolly it
drewbroo is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 05:42 PM   #5
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,868
Total Cats: 66
Default

i saw that temp gauge at 200... looks like the last reading is the 300* one. But i bet he has the wires crossed and that the needle should actually be going up. No way in hell temps are dropping 100* at 10psi...unless he is injecting compressed abominable snowman **** into the intake.

*** Edit - my above comment was for the 1st video.
I just watched the 2nd video.....lol. I want to see him get the temps up like that and then go into WOT......

Last edited by Doppelgänger; 01-29-2008 at 06:33 PM.
Doppelgänger is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 06:26 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 671
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Doppelgänger View Post
No way in hell temps are dropping 100* at 10psi...unless he is injecting compressed abominable snowman **** into the intake.
I can bet that if you put the air temp sensor in the middle of the fuel injector or water injector spray, you can see 100 deg drop in the gauge readings Just bathe the temp sensor in fuel/water and just watch those numbers
j_man is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 06:32 PM   #7
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 671
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
http://www.fastforwardsuperchargers.com/Brr.wmv

watch the AFR just before he goes WOT......tell me what's wrong.
That's a new model wideband gauge ... fades out in boost ...
j_man is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 06:56 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Knoxville
Posts: 1,168
Total Cats: 0
Default

honestly A/F gauges are so useless that I can't tell what's going on. I'd have to see a datalog. but that cruise temp is bizarre, why would he want that being public?
Al Hounos is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 07:00 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 671
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Al Hounos View Post
honestly A/F gauges are so useless that I can't tell what's going on.
That's not a narrowband gauge rigged into the OEM sensor. It is an AEM wideband controller, with a digital readout. Some new sub-model that darkens in boost though

Quote:
Originally Posted by Al Hounos View Post
I'd have to see a datalog.
You want to see a datalog where the AFR line fades out in boost? You can just imagine it or create it yourself - doesn't matter what it will be since it fades out in boost
j_man is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 09:00 PM   #10
Elite Member
iTrader: (3)
 
Mach929's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: lansdale PA
Posts: 2,500
Total Cats: 0
Default

wow is all i can say
Mach929 is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 09:12 PM   #11
Boost Czar
Thread Starter
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,892
Total Cats: 1,792
Default

so it's not in my head? does the video not get dark and sound tone change as well just before he boosts? what's up with that?

fwiw, sure takes a long time to hit 10psi
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 09:23 PM   #12
Senior Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Mar 2006
Location: Floriduh
Posts: 882
Total Cats: 0
Default

The air temp gauge must be wired incorrectly. The a/f gauge reading probably goes beyond its reading ability when the dashes show up, so it was going pig rich on WOT and way lean at full decel. Depending on his pulley arrangement, he's either hitting boost quickly or a little slow. My hotside MP62 with TDR IC was pullied for 13 psi maximum, and would hit 5 or so psi with even light throttle apps at very low rpm.
soflarick is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 10:23 PM   #13
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 671
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
fwiw, sure takes a long time to hit 10psi
The slowdown could be the gauge though. My ISSPro mech. gauge is quite damped and moves painfully sloow (over a second) - not sure why they did it that way, maybe for longer gauge life. I wish it would've been quicker.
But looking at readings from the MAP sensor in AEMPro the boost comes instant ...

Last edited by j_man; 01-29-2008 at 10:42 PM.
j_man is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 10:25 PM   #14
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 671
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by soflarick View Post
The air temp gauge must be wired incorrectly.
I doubt it. Looks to me it is working the correct way.
j_man is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 10:36 PM   #15
Senior Member
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 671
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by soflarick View Post
The a/f gauge reading probably goes beyond its reading ability when the dashes show up, so it was going pig rich on WOT and way lean at full decel.
When it goes out of range the display shows "---"

Braineack is talking about the "magical" darkening when the the blower goes in boost


j_man is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 12:34 AM   #16
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: SoCal
Posts: 284
Total Cats: 1
Default

Quick, somebody save the video before it gets taken down!
Exhondaman is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2008, 12:45 AM   #17
Elite Member
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Overland Park, Kansas
Posts: 5,382
Total Cats: 43
Default

bahahahaha. Nice edit, Tom-fah-fah...
elesjuan is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 59 Today 09:00 PM
1991 special edition with hard top full part out JC, NJ russian Miata parts for sale/trade 6 10-08-2015 04:01 PM
Nuke Mars! Joe Perez Current Events, News, Politics 8 09-30-2015 05:41 PM
"Chimney Ethanol" E100 MiataGarage Engine Performance 5 09-30-2015 12:04 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:50 PM.