Car dies after 10 seconds. Log inside - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Car dies after 10 seconds. Log inside

Old 06-02-2011, 04:56 PM
  #1  
I haz no trubo
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Oscar's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bolton, UK
Posts: 3,024
Total Cats: 118
Default Car dies after 10 seconds. Log inside

So I finally grew a sack and started on my car. Fired up and idled pretty ok (this was after at least 6 months of not starting/idling) . Let it warm up for about 20-30 minutes, all was fine. AFRs were ok and the engine picked up fine with throttle inputs. Warm idle was a little low for my liking. I was getting ready for a little testdrive, but my laptop died, so I went inside and did other stuff. An hour or so later, started the car again, then dies after about 10 seconds and was very hesitant on any throttle inputs. I haven't changed anything between that first startup that went ok, and the second one.

I logged the second attempt. Car did this for about 4 times, same result. Start ok, then die after a couple of seconds. Idled fine at 1500ish rpm, then deadness all of a sudden.

Halp.

Details of car in sig, no significant changes.


Edit: added my current .msq file.
Attached Files
File Type: msl
2011-06-02_18.20.17.msl (61.1 KB, 60 views)
File Type: msq
_Oscar.msq (53.8 KB, 97 views)

Last edited by Oscar; 06-04-2011 at 12:46 PM.
Oscar is offline  
Old 06-02-2011, 06:19 PM
  #2  
Senior Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Maumelle, AR
Posts: 613
Total Cats: 3
Default

I haven't looked at your log, but I can tell you I had the same problem with my car when the fuel pump relay output in my megasquirt died. I have yet to fix it, I just have a jumper wire in the diag box, not a strictly safe setup, but... umm, I'm lazy and don't plan on wrecking my car.
ianferrell is offline  
Old 06-02-2011, 06:33 PM
  #3  
Elite Member
iTrader: (11)
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,959
Total Cats: 11
Default

You didn't set your WUE to zero did you?
miatauser884 is offline  
Old 06-03-2011, 06:02 PM
  #4  
I haz no trubo
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Oscar's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bolton, UK
Posts: 3,024
Total Cats: 118
Default

No. I can keep it running with my foot on the throttle. Then my foot cramps up, I get fed up and do other stuff. Any other ideas?

Added a log from this afternoon. Same ****, different day
Attached Files
File Type: msl
2011-06-03_13.26.43.msl (174.4 KB, 83 views)

Last edited by Oscar; 06-03-2011 at 06:37 PM.
Oscar is offline  
Old 06-05-2011, 05:25 PM
  #5  
Elite Member
 
Join Date: Mar 2008
Location: Enschede, NL
Posts: 2,053
Total Cats: 11
Default

Your IACstep goes from 128 to 63 and then it dies.
PWMIdleDuty goes from 50 to 24.6 at the same time.

Status2 goes to 128, dunno what that is?
Is it pig rich or do you have a different WBO2?
Laur3ns is offline  
Old 06-05-2011, 05:31 PM
  #6  
I haz no trubo
Thread Starter
iTrader: (2)
 
Oscar's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bolton, UK
Posts: 3,024
Total Cats: 118
Default

Don't know either about the Status2. AFRs were in the 11s for a couple of secs. LC-1 WBO2.
Oscar is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
elesjuan
Build Threads
9
11-14-2018 01:18 PM
satisfied
MEGAsquirt
144
11-05-2018 05:05 PM
Tony the Tiger
Miata parts for sale/trade
63
12-29-2016 03:23 AM
Dobzeh
ECUs and Tuning
5
09-17-2015 03:56 PM
huesmann
MEGAsquirt
19
09-16-2015 08:11 PM


Quick Reply: Car dies after 10 seconds. Log inside


Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.