Readings from LC1 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-31-2011, 05:22 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 89
Total Cats: 0
Default Readings from LC1

If I've installed everything and calibrated correctly, what should I see on the AFR gauge in the Tuner Studio panel at idle? It should pretty much be steady at around whatever AFR is in the table, correct?

I seem to be way rich and the needle sort of stutters.

Jon
jonljacobi is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 06:22 PM   #2
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Nov 2009
Location: Royal Palm Beach, FL
Posts: 725
Total Cats: 5
Default

you wont see the afr targets in the table untill you adjust the fuel table so that you hit that target.
Clos561 is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2011, 06:44 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 89
Total Cats: 0
Default

I don't quite understand that.

I have the AF gauge added to the virtual instrument cluster and am reading off of that. I'd expect it to match roughly what is in the AFR target table. I can look at both the forced target table and the VEAnalyze Live AFR table to see the target.

I don't think the LC1 is giving the correct readings as using VEAL was making it run worse and completely different from what I was getting with the stock 02 sensor. The table was altered pretty drastically.

I'm going to try calibrating again, as I might not have let the sensor warm up long enough.
jonljacobi is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2011, 01:13 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: Jan 2011
Location: sacramento ,ca
Posts: 402
Total Cats: 46
Default

my LC-1 sometimes decides to output weird numbers that make no sense for conditions or sweeps from 12:1 to 16:1 at idle with o2 corrections on (target table is 14.0:1) and set down to 500rpm... try cycling the key a few times...it sometimes fixes it for me
fastivab6tg25mr is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2011, 04:44 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 89
Total Cats: 0
Default

I'll give it a shot. Thnx
jonljacobi is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2011, 06:30 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 89
Total Cats: 0
Default

I didn't know you couldn't calibrate with a PC attached, or that you had to off/on the car to get the LC1 out of programming mode. Why this isn't in the manual, I don't know. Working great now!
jonljacobi is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 05:11 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:32 AM.