EBC and Idle - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-04-2009, 09:01 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Cocoa Beach, FL
Posts: 808
Total Cats: 3
Default EBC and Idle

I've never been able to get my idle to work right and at some point my boost control just stopped working. I just got a new MS chip thinking it may have been the problem. I replaced it and still no good. I did realize something on the boost, though. It works when the car is off, but the second I turn it on, it stops. I set everything to 100 duty cycle to check it and the light turns on when the car is off, but it turns off when the car is on. I set it to 50 to see if it would click and it did while the car was off.

Has anyone had luck with EBC or idle with HR_10g? I'm thinking of going back to the standard MSnSE to see if it works.
TrickerZ is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2009, 10:20 PM   #2
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Cocoa Beach, FL
Posts: 808
Total Cats: 3
Default

OK, I've narrowed it down a little more:

I installed an easythermed version of 029y4 and loaded my MSQ. Boost was working until I turned the car on, then it no longer worked, even if I loaded my MSQ again and turned the car off/on. I reloaded the firmware and loaded the MSQ and it worked again until I started the car again. It looks like there's a memory leak somewhere. I even installed the megatune version supplied with 029y4 to make sure it wasn't anything in my megatune configuration. I guess I should burn the firmware without easytherm and see if it does what it's supposed to minus the screwed up temp sensors.
TrickerZ is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM
mslabs MS2 - Idle control issue ndragun MEGAsquirt 0 09-20-2015 11:28 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:01 PM.