Error while trying to edit settings - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 11-09-2008, 06:21 PM   #1
Slowest Progress Ever
Thread Starter
iTrader: (26)
 
thirdgen's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The coal ridden hills of Pennsylvania
Posts: 5,806
Total Cats: 183
Default Error while trying to edit settings

So I pretty much started from scratch with the software for my MS. I am at this step:
Step 1
Install software onto your laptop.

Run the installation software for both MegaTune and EasyTherm and allow the software to install to the default locations.

Create a File called "EFI" on your C Drive and copy the zip file of your desired version of MSnSE into that file. Then un-zip the file into the "EFI" folder.

Step 2
Configure MegaTune to 'see' the MSnSE software.

1) Open the MSnSE folder in "EFI" and run the "copyini" application. Once the file has been copied close the DOS window.

2) Then run the "edit-settings" application and make the following changes
i) Change the line "#unset MSNS_EXTRA" to # set MSNS_EXTRA" by highlighting the "un" and changing it to a double space.
ii) Change the default "# set MSI" (or whatever it is )to "#unset MSI"
iii) Click on 'File' then 'Save'
iv) Then close the Notepad window.

When I try to run "edit-settings" it gives me an error that says "The system cannot find the path specified. My patience with this MS is getting thinner and thinner everyday, especially now since the Delaware Dyno event is 6 days away...
thirdgen is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2008, 06:32 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: San Diego
Posts: 383
Total Cats: 0
Default

I too am beginning to hate my MS. Anyway, the way i did it was i downloaded the MS pack from the autotune website and then used easytherm 5.0 which is nearly headache free and no need to make folders and such. To change the settings i just opened settings.ini with notepad and did it manually myself.
jobambo is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2008, 07:00 PM   #3
Slowest Progress Ever
Thread Starter
iTrader: (26)
 
thirdgen's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The coal ridden hills of Pennsylvania
Posts: 5,806
Total Cats: 183
Default

I heard about EZtherm 5.0, I might have to check it out. Thanks.
thirdgen is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2008, 10:18 AM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,872
Total Cats: 1,790
Default

download the MSPNP installer. then just use the configurator to edit the settings.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2008, 02:41 PM   #5
Slowest Progress Ever
Thread Starter
iTrader: (26)
 
thirdgen's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The coal ridden hills of Pennsylvania
Posts: 5,806
Total Cats: 183
Default

So I download EZtherm 5.0 and I must say, I like it. 1 problem though, WHAT VALUES DO I USE FOR MY IAT? In the Braineack DIY turbo write up it says for a 99 parallel with no R7, use "xxxx" for the IAT Bias. Does that mean I use nothing for my IAT settings? I only saw values for CLT, which I have set at
Celsius temps
0 6000
40 1100
80 320

Another thing, EZtherm 5.0...can I burn write to the MS from EZtherm, or do I still need to use MS downloader?
thirdgen is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2008, 03:12 PM   #6
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,872
Total Cats: 1,790
Default

Most people keep the stock MAF connected and run a the GM AIT directly to the MS. In that case use 2490 for the bias. Which is what I recommend doing. Use the GM AIT default values selected from the menu bar.

For the CLT you'll want R7 removed, and I really don't know what bias to use. I believe people are using 1544.

The temps should match in MT after you burn and copy the .inc files to your project folder. If they don't, you'll need to alter the CLT bias only. Alter the bias a few hundred and try again. Simply copy the .inc files over, and then open MT until it's within 5* of the AIT (car needs to be dead cold). Then reflash that new .s19 file. Then report back and tell me the correct ****
Braineack is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Changing from 460cc to flow force 610cc in diypnp 90 Turbo MEGAsquirt 19 10-19-2015 04:23 PM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:01 PM.