Failure to Start - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-01-2018, 08:42 PM   #1  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2
Total Cats: 0
Default Failure to Start

I've bought and assembled a DIYPNP, loaded firmware, and was able to load it with a base tune for my model year, 1993. I have an AEM wideband o2 gauge that comes with a bosch sensor, and the GM IAT sensor, both connected to the stock wiring harness, and the map sensor hooked up. In the car the DIYPNP powers on and connects, and from the log I've attached you can see most of the sensors are reading normal values, but the car will not start. Tunerstudio recognizes I'm cranking for about 1 second and then goes back to "not cranking" even if I still am. The log attached is the motor being turned over for about 4-5 seconds. I've also attached the tune file and project zip. Any help appreciated! I've been reading the forums here and the diyautotune info for a couple of months, so if you have any recommended threads to read here or other reading material for mega-squirt systems please let me know. Thanks.
Also, the motor will start to kick like it wants to start, but that's all it does.

Last edited by meepbob; 07-08-2018 at 11:16 AM.
meepbob is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2018, 01:29 PM   #2  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 2
Total Cats: 0
Default

I've gotten it to run now.

Last edited by meepbob; 07-07-2018 at 05:17 PM.
meepbob is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2018, 04:19 PM   #3  
Newb
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 3
Total Cats: 0
Default

What were the issue and the fix?

I would be interested in how you figured it out.
JCline is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MS-II Second Start Failure PeteNMA MEGAsquirt 5 05-15-2011 11:56 AM
Clutch Slave Failure Ben General Miata Chat 10 12-10-2006 10:49 AM
clutch failure diagnostics m2cupcar General Miata Chat 9 11-27-2006 01:15 PM
Turbo Failure? Boost Leak? Bad Gasket? WHAT THE HELL IS THIS SOUND?! LunaticDriver Prefabbed Turbo Kits 55 11-18-2006 01:45 AM
hydraulic failure Mach929 General Miata Chat 10 10-17-2006 01:34 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:02 AM.




We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.