fml no power to mspnp 90-93 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-01-2012, 03:15 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Total Cats: 1
Default fml no power to mspnp 90-93

Ok so car was idling in the garage and as i went to drive out it stopped, like everything lol. still has battery power and turns over fine but i have no power to the ecu. Tried replacing the cas at first as i had no spark then noticed the pump was not priming so i check the power to that but the relay seems to be clicking and the fuse is good. any body have a detailed description on testing the relay? could a bad relay keep power from going to the ecu?
whitemiata is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 03:21 PM   #2
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Total Cats: 1
Default

ok just checked for power to the fuel relay and with the key in the on position theres nothing... wtf where is the power?
whitemiata is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 03:35 PM   #3
Junior Member
iTrader: (5)
 
Join Date: Mar 2012
Location: Gilbert, Az
Posts: 337
Total Cats: 26
Default

SJP0tato is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2012, 07:46 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Total Cats: 1
Default

would i not still have constant power to the ecu? o and the car has toyota cop's to nothing with the ignitor
whitemiata is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 01:51 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Total Cats: 1
Default

cleaned the ignition as shown with no change
whitemiata is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 02:04 PM   #6
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,110
Total Cats: 518
Default

Did you pull the ST fuse?
curly is online now   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 06:06 PM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Total Cats: 1
Default

i've had the ms in for a few years now and its always been out. i have power at the ignition on the center 2 wires if that help lol.
whitemiata is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2012, 06:45 PM   #8
Cpt. Slow
iTrader: (25)
 
curly's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Oregon City, OR
Posts: 12,110
Total Cats: 518
Default

Well what does "no power" mean? You said it cranks, can you connect the laptop to the MS? Is there any spark?
curly is online now   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 11:06 AM   #9
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Total Cats: 1
Default

by no power i mean theres no 12v going to the ecu. i still have accesory power to my radio and the car will crank over but that is. no spark no fuel no lights on the ms, i plugged the laptop in and it wont connect of course. theres power at the main fuse and no burnt fuses.
whitemiata is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 11:26 AM   #10
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

Do you have 12V at the ECU plug if the ECU is disconnected from it?
Ben is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2012, 10:07 PM   #11
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by Ben View Post
Do you have 12V at the ECU plug if the ECU is disconnected from it?
no theres no 12v going to it
whitemiata is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 08:15 PM   #12
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Total Cats: 1
Default

So after looking at it again i fixed a few bad-looking grounds with no effects and found out the big (main-looking) relay works and clicks as i turn the key on, power at all the large fuses by the main fuse and still no workie
whitemiata is offline   Reply With Quote
Old 09-04-2012, 09:26 PM   #13
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

You will need to trace the circuit that powers the ECU. I'm guessing main relay (because you indicate fuses and ign switch are good), but you'll need to go through your harness to find out. Just because it clicks doesn't mean it works.
Ben is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2012, 08:28 PM   #14
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Ontario, Canada
Posts: 123
Total Cats: 1
Default

main relay checks out fine
whitemiata is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2012, 07:36 PM   #15
Junior Member
 
Join Date: Mar 2012
Location: Portugal
Posts: 199
Total Cats: -12
Default

Out of curiosity, did you test the ECU connector's 12V against what ground? Could be that the engine ground is broken somewhere, so if you tested 12V against the ground on the connector, there would be no power on the voltmeter.

That's the only cause I can think of, if the main relay checks out. Or could be the power wire broken somewhere. Best of luck with that!
ThunderFox is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2013, 08:07 PM   #16
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

Was this ever resolved I'm having the same issue but I'm stuck on the highway. I replaced the main relay b6s8 with the new je16 but still no power.

The only difference noticed is that I'm running a gen2 mspnp.


Quote:
Originally Posted by ThunderFox View Post
Out of curiosity, did you test the ECU connector's 12V against what ground? Could be that the engine ground is broken somewhere, so if you tested 12V against the ground on the connector, there would be no power on the voltmeter.

That's the only cause I can think of, if the main relay checks out. Or could be the power wire broken somewhere. Best of luck with that!
apariah is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 59 12-15-2017 09:00 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:44 PM.