gslender v22b2 issues! - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-03-2012, 01:13 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 7
Total Cats: 0
Default gslender v22b2 issues!

So finally got my friends 99 miata running on his Diypnp. But battery voltage seems to do its own thing. even though i calibrated it to the injectors power its fine with key on engine off but when you start it up it does not change even though im getting 13.7vs at the power wire to the injectors. the same thing with the AFRs (running an LC1) stays at 10.1 but his guage reads 13.1 at idle. Both of the guages in Tunerstudio seem to jump erratically. also the output for AC is set to PA0, i have the settings plugged in but the fans stay on and ac stays powered on. This issue with the ac only happens as soon as you attempt to crank the engine over .

Any thoughts would be great!
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (81.5 KB, 57 views)
Ihazwrench is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2012, 02:14 PM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

1. The voltage at the injectors is stable, but the reading in TS is wonky?

The alternator control circuit you had to build is ultimately what is controlling the voltage, not the MS.

2. The AFRs need to be calibrated to match the LC1 gauge.

3. and you've set it up properly for idleupcnt (not status 4) as the output for PA0? Have you read through greg's PDF of how to setup his idle code?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2012, 09:04 PM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 7
Total Cats: 0
Default

Yeah the voltage to the injectors is fine. but when picking it up on TS is erratic. but when I jumped on Wled yesterday i noticed that when i removed the trigger to see if the fans were kicking on and off it would stop being erratic but still inaccurate even after calibration. Played with it some more and the AC fan turns off now so that is one problem solved and the A/C compressor has not switched back on. Just still having issues with voltage readings in TS.

as far as the LC1 i have attempted several times to calibrate to the lc1 gauge but that reading is erratic as well and even if i make them match on idle as soon as you rev the engine they both do there own thing.

I have read the pdf file. sadly I uploaded the old MSQ file that i have saved in my thumb drive from last week. I was going to post the actual current one today but I live in DFW texas and we had six tornadoes shoot through town today.. so tomorrow when I get my laptop back ill post the current one.
Ihazwrench is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2012, 04:41 PM   #4
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 7
Total Cats: 0
Default

The fans still kick on by themselfs as soon as you go to crank the engine.. the ac compressor kicks on immediately as the engine is cranked over.. here is the current tune i pulled off of the laptop today. I did not attempt to start the engine yesterday because the weather coming in did not give me enough time to play with it. so what i thought was solved was not
Attached Files
File Type: msq CurrentTune.msq (81.5 KB, 62 views)
Ihazwrench is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 13 09-22-2017 01:34 PM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:18 AM.