having trouble with tuner studio - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-25-2011, 06:30 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Evansville, Indiana
Posts: 314
Total Cats: 0
Default having trouble with tuner studio

i just recently got the car running on the megasquirt, and i'm trying to set the timing. however, when i open tuner studio and select new project i'm having trouble.

i name the project, then click detect to get the ecu definitions, and tuner studio crashes. any help?
DrewLGT is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2011, 07:15 PM   #2
NB/VVT Connoisseur
iTrader: (23)
 
viperormiata's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Key West
Posts: 6,072
Total Cats: 253
Default

Did you pay?
viperormiata is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2011, 07:32 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 411
Total Cats: 0
Default

I guess more info on the megasquirt is needed. Which one? Did you build it? Tested on the bench? What firmware is loaded? What version Tuner Studio?
Greg G is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2011, 08:59 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Evansville, Indiana
Posts: 314
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Greg G View Post
I guess more info on the megasquirt is needed. Which one? Did you build it? Tested on the bench? What firmware is loaded? What version Tuner Studio?
it's a brain built MSII, the car starts and runs on it.


i dont know what firmware is on the MS, tuner studio V1


i had an ECU definition file on my laptop, i tried to use that instead of detecting the def's from the ecu, it loaded but i got an error message about a firmware mismatch.
DrewLGT is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2011, 09:05 PM   #5
Junior Member
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 411
Total Cats: 0
Default

Hmmm. I am installing a Brain built DIYPNP. Mine came with 3.0.3u firmware. This is a link to it:
http://msextra.com/doc/ms2extra/file...u_20100522.zip

Are you sure the laptop is connecting to the megasquirt properly? Baud rate 11520?
Greg G is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2011, 09:36 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Aug 2008
Location: Evansville, Indiana
Posts: 314
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Greg G View Post
Hmmm. I am installing a Brain built DIYPNP. Mine came with 3.0.3u firmware. This is a link to it:
http://msextra.com/doc/ms2extra/file...u_20100522.zip

Are you sure the laptop is connecting to the megasquirt properly? Baud rate 11520?
yes im sure the laptop will connect to the MS...


im going to PM brain, and see if he can link me to the defs i need to be using.
DrewLGT is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Did I fry my daughterboard? wred MEGAsquirt 20 10-16-2015 02:26 AM
MSPNPPro-MM0105: Coolant Temperature Output slomiata MEGAsquirt 5 10-07-2015 02:11 PM
Cannot set Base Timing to 10* Elfering MEGAsquirt 50 10-05-2015 09:04 AM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
IAT on MS3 gsyk59 MEGAsquirt 2 09-20-2015 05:54 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:11 PM.