Help me get my LC-1 to match TS A/F - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-23-2012, 12:01 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Cromwell CT
Posts: 1,109
Total Cats: 48
Default Help me get my LC-1 to match TS A/F

Im getting 1.0 leaner on TS than my gauge. I have searched. My wideband had all its grounds ran under the dash to a stud. From what i have read, this is bad and needs to be grounded to the same location as my ecu. Also from what i have read is that the ecu, is grounded near the throttle body on a 94, because of my manifold/tube front end i never mounted the ground wires back there, i had them grounded to the chassis.

So tonight i spent a few hours ripping out my LC-1 and re wiring it, i moved my ecu ground to a tab i fabricated on the throttle body, and then ran all my wide band grounds to a single lug on that tab like inovate recomends. I start the car and im still 1.0 off.

Next thing i read is i have to adjust the outputs to correct this, i assume this is the output 2 in the programing software from inovate. My question is how to i know what to move and how much to get it to match?

Any help would be great

i can do anything mechanical, but im rubbish with electronics
ctdrftna is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2012, 09:57 AM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,793
Default

you'll have to reprogram the lc1 to output to the MS differently to make up for the voltage offset youre getting.

otherwise msI can't recalibrate the o2 input on-the-fly like the m2 and ms3. Youll have to use trial and error.

or it's possible you're looking for a 10-20:1 signal and your lc1 is outputting a default 7.36-22.39:1 signal?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2012, 06:55 PM   #3
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Cromwell CT
Posts: 1,109
Total Cats: 48
Default

ok i just checked my project properties, and i have it set to inovate/plx 0-5v 10-20:1 afr

i am going to change to inovate lc-1 default .5-1.5 lambda and seeing if that helps. if i need to adjust the lc-1 out puts can you give me a starting point, like what have you done in the past
ctdrftna is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2012, 06:57 PM   #4
Elite Member
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,133
Total Cats: 599
Default

Now what do you follow the gauge that is all grounded to 1 nut or the reading on the MS?
triple88a is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2012, 07:04 PM   #5
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Cromwell CT
Posts: 1,109
Total Cats: 48
Default

got it fixed they are reading pretty ------- close to each other, hard to follow both but i would say withing .2 afr, well my car is tuned to the ecu. so the ecu always read leaner so in my car the car is running rich. you can tell on the plugs and the fuel consumption. now that the rtead the same, i can confidently use ve live
ctdrftna is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2012, 07:28 PM   #6
Elite Member
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2007
Location: Cromwell, Connecticut
Posts: 2,572
Total Cats: 11
Default

So what fixed it? Just switching to "LC1 Defult"?
240_to_miata is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2012, 07:39 PM   #7
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Mar 2008
Location: Cromwell CT
Posts: 1,109
Total Cats: 48
Default

Yeah, that's what it said to do on DIY's FAQ. Did that and fired the car up and they were good.
ctdrftna is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2012, 08:31 PM   #8
Elite Member
iTrader: (2)
 
Join Date: May 2007
Location: Cromwell, Connecticut
Posts: 2,572
Total Cats: 11
Default

My PLX reads about .5 off. I need to re-do my grounds and see if i can get it better.

BTW I didnt realize just how close we live now that I am in middletown.
240_to_miata is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
91 1.6l turbo complete part out. Tony the Tiger Miata parts for sale/trade 63 12-29-2016 03:23 AM
WTB MP62 (Hotside) (NB2) Rick02R WTB 3 01-03-2016 08:18 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM
E-Manage Base Maps faviles5566 ECUs and Tuning 0 09-04-2015 12:50 PM
E-Manage Base Maps faviles5566 ECUs and Tuning 0 09-04-2015 12:50 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:14 AM.