HELP! MS3x issues! - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-26-2016, 08:36 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2015
Location: San Jose, CA
Posts: 1,087
Total Cats: 38
Default HELP! MS3x issues!

Hi guys, I just installed a MS Labs Ms3 basic, CAN box, and innovate LC-2 in my car and **** hit the fan. The car idles fine, when the A/C is not on. With the A/C on, the car wants to die every 2ish seconds.

My AFR stays at 14.7 all the time. And it feels like I'm getting bad fuel cut at 2k+ rpms. Like the car isn't drivable at all. This is with A/C on or off. Any ideas?
MiataMan00 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 08:40 PM   #2
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2010
Location: Farmington Hills, MI
Posts: 825
Total Cats: 79
Default

Datalog and MSQ.
acedeuce802 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 08:41 PM   #3
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2015
Location: San Jose, CA
Posts: 1,087
Total Cats: 38
Default

Quote:
Originally Posted by acedeuce802 View Post
Datalog and MSQ.
What is MSQ?

Last edited by MiataMan00; 07-26-2016 at 09:32 PM.
MiataMan00 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 09:31 PM   #4
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2015
Location: San Jose, CA
Posts: 1,087
Total Cats: 38
Default

Here is what I have. I can't open them for some reason
Attached Files
File Type: msl 2016-07-26_18.11.33.msl (151.2 KB, 31 views)
File Type: msl 2016-07-26_18.15.40.msl (224.7 KB, 23 views)
File Type: msl 2016-07-26_18.16.52.msl (178.3 KB, 21 views)
MiataMan00 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 10:29 PM   #5
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2015
Location: San Jose, CA
Posts: 1,087
Total Cats: 38
Default

Buler? Anyone?
MiataMan00 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 11:21 PM   #6
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2015
Location: Salem, OR
Posts: 360
Total Cats: 40
Default

Afr at 14.7 at all times? On the gauge and TS?

Also, MSQ is the tune file.
dleavitt is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 11:22 PM   #7
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2015
Location: San Jose, CA
Posts: 1,087
Total Cats: 38
Default

Quote:
Originally Posted by dleavitt View Post
Afr at 14.7 at all times? On the gauge and TS?
14.7 at all times on TS. I don't have a gauge yet.
MiataMan00 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2016, 11:25 PM   #8
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2015
Location: Salem, OR
Posts: 360
Total Cats: 40
Default

If the CAN module isn't getting a signal from the wideband it will output 14.7 to the ecu. Might want to start there.
dleavitt is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2016, 01:27 AM   #9
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2015
Location: San Jose, CA
Posts: 1,087
Total Cats: 38
Default

Quote:
Originally Posted by dleavitt View Post
If the CAN module isn't getting a signal from the wideband it will output 14.7 to the ecu. Might want to start there.
It has to be getting a signal. It is connected with a serial cable and hardwired for backup. I know its getting power because I can see it light up.
MiataMan00 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2016, 02:44 PM   #10
Senior Member
 
mmmjesse's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 568
Total Cats: 42
Default

you should not be seeing 14.7 all the time. Get a gauge to confirm.

For the AC, you will need to tune the idle to get it working well. there are some good resources for it if you search it out.
mmmjesse is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2016, 03:40 PM   #11
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2015
Location: San Jose, CA
Posts: 1,087
Total Cats: 38
Default

Quote:
Originally Posted by mmmjesse View Post
you should not be seeing 14.7 all the time. Get a gauge to confirm.

For the AC, you will need to tune the idle to get it working well. there are some good resources for it if you search it out.
Ok I will search. I didn't know it was something that I needed to tune.
MiataMan00 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2016, 04:18 PM   #12
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2015
Location: San Jose, CA
Posts: 1,087
Total Cats: 38
Default

Here is the MSQ:
Attached Files
File Type: msq 03 NB Tune 1.msq (225.7 KB, 21 views)
MiataMan00 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2016, 03:56 PM   #13
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2015
Location: San Jose, CA
Posts: 1,087
Total Cats: 38
Default

Delete this thread. I need to read up.
MiataMan00 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2016, 04:00 PM   #14
Senior Member
 
mmmjesse's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 568
Total Cats: 42
Default

lol. so what did you find?
mmmjesse is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2016, 04:07 PM   #15
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2015
Location: San Jose, CA
Posts: 1,087
Total Cats: 38
Default

Quote:
Originally Posted by mmmjesse View Post
lol. so what did you find?
I deleted the CAN devices under project properties and I got my AFR readings.....dunno. Also, I was a dumbass and tried to autotune before I got my (correct) AFR readings and that screwed up my fuel table, which was causing the drivability issues. So I copy and pasted the basemap fuel table into my current tune and everything is good. Still need to tune my start up and idle.
MiataMan00 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2016, 04:13 PM   #16
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2015
Location: San Jose, CA
Posts: 1,087
Total Cats: 38
Default

Here is my current msq
Attached Files
File Type: msq 03 NB Tune 2.msq (225.7 KB, 22 views)
MiataMan00 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Diagnosing a bad coil circuit? slowcarfast MEGAsquirt 3 05-28-2016 08:00 PM
In-car Intercum for novice driver and instructors thumpetto007 Race Prep 19 05-14-2016 04:36 PM
Innovate MTX-L deal on Jet.com if you can afford $130 mmmjesse Insert BS here 18 05-13-2016 02:04 PM
Car cranks over but won't fire, no spark or fuel boileralum ECUs and Tuning 11 05-13-2016 09:10 AM
Bad Pedal Feel, possibly parking brake related? TrueChaos Suspension, Brakes, Drivetrain 12 05-08-2016 01:34 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:26 PM.