MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo
Sponsored by:
Sponsored by:

Hrm ECU resets

 
Old 11-26-2006, 01:55 PM
  #1  
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warrington/Birmingham
Posts: 2,641
Total Cats: 41
Default Hrm ECU resets

I've finally got my TPS to work, except now I think i've buggered something up!

Before I start tearing into my wiring again, I've tepped into, and not cut the stock TPS lines (TPS Ref is red and TPS sig is Red/black)

whenever i've driving if i completly back off the accelerator the ECU switches off until i apply the accellerator. wtf?

it doesn't do this out of gear though.....

I'm sure I'll figure out the problem tomorrow, but just though i'd sound out any ideas here first!

thanks
richyvrlimited is offline  
Old 11-26-2006, 10:50 PM
  #2  
Junior Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Ridgecrest, Ca
Posts: 306
Total Cats: 0
Default

Do you need the TPS ref for anything? If your ECU and MS share the same ground then you should be able to use just the signal. The ECU doesn't like much draw on the 5v TPS ref source.

Not sure why being in gear changes things. Maybe it's a momentary drop and when your in gear your inertia pushes through it. Check logs?
arga is offline  
Old 11-27-2006, 03:31 AM
  #3  
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warrington/Birmingham
Posts: 2,641
Total Cats: 41
Default

Originally Posted by arga View Post
Do you need the TPS ref for anything? If your ECU and MS share the same ground then you should be able to use just the signal. The ECU doesn't like much draw on the 5v TPS ref source.

Not sure why being in gear changes things. Maybe it's a momentary drop and when your in gear your inertia pushes through it. Check logs?
yeah I'd like to use TPS AE and the flood clear mode. plus I'm ---- and If i know something should work, i'd like it to

thanks, i'll try snipping the TPS Ref line first.
richyvrlimited is offline  
Old 11-27-2006, 04:53 AM
  #4  
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warrington/Birmingham
Posts: 2,641
Total Cats: 41
Default

Good advice arga, cut the TPS Vref line and everything worked

seems strange that the TPS works though, as i'd tried just connecting pin 22 to the line it's currently connected to and it didn't work....

ah well works now, thanks!
richyvrlimited is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bigmackloud
Miata parts for sale/trade
16
03-03-2019 03:41 PM
zephyrusaurai
Meet and Greet
2
09-28-2015 10:59 PM
viriiguy
General Miata Chat
5
09-28-2015 07:39 PM
Motorsport-Electronics
ECUs and Tuning
0
09-05-2015 08:02 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Hrm ECU resets


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.