I want to hire somone to set up my launch control. - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-04-2009, 04:59 AM   #21
Junior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Pinellas park Fl
Posts: 308
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by N3v View Post
I've never heard firsthand of people blowing their mufflers, but if you have a catalytic converter, you will ruin it very quickly with spark cut only. spark cut is easier on your engine though. And for an added bonus, you get an occasional fireball if you hold a spark cut rev limiter too long.
I get NON Stop flames lol..

and if its slower its on Fuel cut only.

Spark cut is much much quicker like it would be on a sport bike.

Ill take a video tomarrow to show the diffrence, if it wasnt 4am and a straigh piped miata wasnt super loud bouncing off the launch control ide do it right now.
92Miata is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2009, 05:00 AM   #22
Junior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Pinellas park Fl
Posts: 308
Total Cats: 1
Default

Oh and someone should add this stuff to the MS FAQ, like the Digram to build, were to wire it to use the stock clutch switch.
Then the video i make to show the 2 diffrent settings.
92Miata is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2009, 01:13 PM   #23
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,814
Total Cats: 1,780
Default

Quote:
Originally Posted by 92Miata View Post
Oh and someone should add this stuff to the MS FAQ, like the Digram to build, were to wire it to use the stock clutch switch.
Then the video i make to show the 2 diffrent settings.

The wire to connect to is in the main wiring harness diagram I've posted in the FAQ (1V 90-95), simply connect that to JS11.

the end.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 01:01 PM   #24
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 272
Total Cats: 0
Default

I wired the pin 12 and 13 together on the pnp...the light on megatune turns red and says launch control is on. set it up in megatune advance..3500 rpm and retard at 10 degrees...hmm..for some reason its not working...what am i missing?
Sleeper_MX5 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 01:07 PM   #25
Supporting Vendor
iTrader: (31)
 
Savington's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sunnyvale, CA
Posts: 14,353
Total Cats: 1,322
Default

Did you set the throttle ADC? Figure out what your throttle ADC is at full throttle (right-click->Swap To->"TPS ADC") and then set it like 10-15 points lower than that. You have to have the switch on, clutch down, and be at full throttle before the launch control will engage.
Savington is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 01:47 PM   #26
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,814
Total Cats: 1,780
Default

I could never get launch control to work without a variable TPS, regardless of the throttle ADC value.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 06:02 PM   #27
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 272
Total Cats: 0
Default

okay, I got it to do BAP BAP BAP....for some reason i'm only getting 2 psi of boost at 4000 rpm....shouldn't it be a little higher? what numbers are you guys using for tps ?
Sleeper_MX5 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 06:06 PM   #28
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago (Over two miles from Wrigley Field. Fuck the Cubs. Fuck them in their smarmy goat-hole.)
Posts: 26,315
Total Cats: 1,913
Default

Quote:
Originally Posted by Sleeper_MX5 View Post
i'm only getting 2 psi of boost at 400 rpm
That would be with the GT1241, I take it?
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 06:08 PM   #29
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 272
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Joe Perez View Post
That would be with the GT1241, I take it?
LOL...sorry its 4000 rpm
Sleeper_MX5 is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 06:11 PM   #30
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,814
Total Cats: 1,780
Default

Quote:
Originally Posted by Sleeper_MX5 View Post
okay, I got it to do BAP BAP BAP....for some reason i'm only getting 2 psi of boost at 4000 rpm....shouldn't it be a little higher? what numbers are you guys using for tps ?

depends on your limit types...you can alter them to work faster and to cut spark...should be able to make it see full boost...

I can work up around 4-5psi with a very slow fuel cut only:

Braineack is online now   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 06:50 PM   #31
Junior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Pinellas park Fl
Posts: 308
Total Cats: 1
Default

I have Launch control working with a Non Variable tps, infact i have no tps signal because the non variable signal is worthless to ms.

My launch control is set to 3700rpm, spark cut only.

Settings are,
Retard ign above 4000
retard to 5
enable launch when tps above o
hard limit 3700

Here is a video of it, i wired it to my horn button, since my clutch switch wasnt working.
Im only Part throttal because WOT launch control is very very loud, and im not gonna do that at my house.
92Miata is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2009, 03:47 AM   #32
Elite Member
iTrader: (5)
 
akaryrye's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Central California
Posts: 2,526
Total Cats: 0
Default

I got my launch control working today and pulled the plugs for the neutral switch that are on the transmission and it works great. Flat shift kicks *** too, but for some reason it sounds like its cutting spark only, so i only did it a few times.

Do those of you who are using this feature give up rev matching or something? I think I am going to have to wire in an on/off switch, because I rev-match to downshift normally and it bugs me that launch control does not allow that
akaryrye is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2009, 10:57 AM   #33
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

I'd wondered about rev matching, and thats part of the reason I went with a button. Counldn't you wire in a toggle to say launch is either on or off.

Quote:
Originally Posted by akaryrye View Post
I got my launch control working today and pulled the plugs for the neutral switch that are on the transmission and it works great. Flat shift kicks *** too, but for some reason it sounds like its cutting spark only, so i only did it a few times.

Do those of you who are using this feature give up rev matching or something? I think I am going to have to wire in an on/off switch, because I rev-match to downshift normally and it bugs me that launch control does not allow that
apariah is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2009, 02:11 PM   #34
Elite Member
iTrader: (5)
 
akaryrye's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Central California
Posts: 2,526
Total Cats: 0
Default

that is what I am thinking. I just wish there was a function to tell the computer that past a certain rpm, launch control is off or something like that ... seeing that I can barely hook up at 2k rpm, that would help a lot.
akaryrye is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2009, 04:41 PM   #35
Junior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Jul 2008
Location: Pinellas park Fl
Posts: 308
Total Cats: 1
Default

Quote:
Originally Posted by akaryrye View Post
that is what I am thinking. I just wish there was a function to tell the computer that past a certain rpm, launch control is off or something like that ... seeing that I can barely hook up at 2k rpm, that would help a lot.
What about just setting the Flat shift arming rpm to like 500rpm above your launch control point ?
92Miata is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2009, 10:34 PM   #36
Elite Member
iTrader: (17)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Fort Myers, FL
Posts: 2,790
Total Cats: 128
Default

I'm bringing this thread back to life. I just setup my launch control. It works fine but when driving at 5000rpms it's like a hit a rev limiter or something. Any idea what that could be?

Launch control: on
Retard Ignition above: 2000
Retard to: 5
Enable Lauch when TPS above: 150
Launch Control Hard Limit: 2200
Variable Launch: off
Flat Shift arming rpm: 15000
Flat Shift mod retard above rpm: 0
Retard to: 5
Flat shift hard rev limit: 100

Rev limits are set to 7100 (soft) and 7200 (hard)
and everything is set to spark cut
pdexta is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2009, 04:02 AM   #37
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
I could never get launch control to work without a variable TPS, regardless of the throttle ADC value.
Mine works fine, but I wonder about launch at anything higher than 3800 without a 1.8 rear, and diff.
apariah is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 12:23 AM   #38
Elite Member
iTrader: (24)
 
kotomile's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Monterey, CA
Posts: 7,578
Total Cats: 40
Default

Necropost time.

I have the MSPNP9093, and have wired 12 & 13 together, and the software refuses to enable launch control. No matter how many times I hit burn, the indicator at the bottom of Megatune still says "launch off". The only thing I can think of is possibly the FM clutch switch override I have, but IIRC it doesn't cut off the switch used for launch control.

Halp!
kotomile is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 01:24 AM   #39
Senior Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: NHR, TX
Posts: 536
Total Cats: -2
Default

I can't speak to the FM over ride since I don't have one, but I can't imagine how that would effect anything, since I've been able to "toy" with launch control both with the clutch engaged, and disengaged. I know its wierd, but I was bored one day.

Quote:
Originally Posted by kotomile View Post
Necropost time.

I have the MSPNP9093, and have wired 12 & 13 together, and the software refuses to enable launch control. No matter how many times I hit burn, the indicator at the bottom of Megatune still says "launch off". The only thing I can think of is possibly the FM clutch switch override I have, but IIRC it doesn't cut off the switch used for launch control.

Halp!
apariah is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 01:31 AM   #40
Elite Member
iTrader: (11)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Overland Park, Kansas
Posts: 5,382
Total Cats: 43
Default

Quote:
Originally Posted by kotomile View Post
Necropost time.

I have the MSPNP9093, and have wired 12 & 13 together, and the software refuses to enable launch control. No matter how many times I hit burn, the indicator at the bottom of Megatune still says "launch off". The only thing I can think of is possibly the FM clutch switch override I have, but IIRC it doesn't cut off the switch used for launch control.

Halp!
Not sure of the relevance of this, but I never could get the launch control working hooked to the clutch switch either. Best I could see my car only had one clutch switch (wtf??) which was used to disengage the starter w/out clutch depressed. Best I could tell something with the cruise control system was playing some pranks on it. Checked the resistance between the clutch switch and ground, which reduced when I depressed the clutch but not to zero, and went further down if I depressed the brake. Maybe I was doing something wrong so just hooked to a momentary contact push button I can use with my hand.
elesjuan is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Changing from 460cc to flow force 610cc in diypnp 90 Turbo MEGAsquirt 19 10-19-2015 04:23 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 01:45 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:34 AM.