IAT Calibration / Setting issue / Reads 60 or 215 degrees - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 09-16-2009, 01:08 PM   #21
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Join Date: Jan 2008
Location: Manassas, VA
Posts: 232
Total Cats: 3
Default

Yes I have an intercooler.

Around 70 degrees outside.
wrxnova is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2009, 01:58 PM   #22
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,847
Total Cats: 1,788
Default

the only thing I can think of is that I flashed it for standalone and not piggy. do you know how to flash firmware?

you can use this file: http://www.boostedmiata.com/MS/msq/T..._16L_piggy.s19

save your current MSQ first, so you dont lose it.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2009, 02:21 PM   #23
Senior Member
iTrader: (6)
 
tyson87's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: West Palm Beach, FL
Posts: 1,023
Total Cats: 1
Default

my coolant stays around 210, and my iat gets up to 100ish (hard driving/long periods of time in the traffic)\
and south florida heat
tyson87 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2009, 07:05 PM   #24
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Join Date: Jan 2008
Location: Manassas, VA
Posts: 232
Total Cats: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
the only thing I can think of is that I flashed it for standalone and not piggy. do you know how to flash firmware?

you can use this file: http://www.boostedmiata.com/MS/msq/T..._16L_piggy.s19

save your current MSQ first, so you dont lose it.
Negative, never flashed firmware before. Didnt see anything on how to in the main ms threads.
wrxnova is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2009, 09:37 PM   #25
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Join Date: Jan 2008
Location: Manassas, VA
Posts: 232
Total Cats: 3
Default

Reinstalled firmware to no change.

At startup, my IAT is at 80 degrees and not changing much at all.

Coolant temp. started at 82 and is rising steadily as it always does.
wrxnova is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2009, 12:07 AM   #26
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Join Date: Jan 2008
Location: Manassas, VA
Posts: 232
Total Cats: 3
Default

Loaded older .msq file and it appears to work again. I guess somehow my map got currupt?

IAT around 105 degrees once engine is warm and under throttle the IAT temp drops quickly. Coolant temp still around 210-215 when driving around.
wrxnova is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MS PNP requires reading and following directions??? satisfied MEGAsquirt 141 10-06-2015 11:44 AM
WTB: Megan EZ street coilovers Rhidell WTB 1 09-26-2015 05:27 PM
Koni 1150 Coilover Kit drumman83 Suspension, Brakes, Drivetrain 2 09-25-2015 08:03 PM
WTB 90-97 miata low profile headlight kit DonPlatt WTB 0 09-25-2015 03:57 AM
ME221 Now has Autotune and Long Term Fuel Trim Tables Motorsport-Electronics ECUs and Tuning 0 09-05-2015 09:02 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:40 AM.