ignition help wont rev past 2500rpm's - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-28-2011, 11:39 AM   #21
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2010
Location: boston, ny
Posts: 282
Total Cats: 0
Default

ignitor doesnt get hot this time, its about as warm as it would get on ms1. im gonna try the msq he sent me last night when i get back from running around today. i gotta go get some more gas and some other crap so i dont have to worry about anything for another few days...lol... ill post up what it does in a few hours
yunvmyegt is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2011, 11:53 AM   #22
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,872
Total Cats: 1,790
Default

that fact that you're running and syncing and showing RPMs in TS makes me think it's not what I was saying about the input mod.

But with the dash tach dropping out, but the MS showing good rpms, means the input signal from the CAS is good, but the coils are misfiring.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 01:08 AM   #23
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2010
Location: boston, ny
Posts: 282
Total Cats: 0
Default

i deffinatly think the coils missfiring, i hooked up the timing light and drove around for a while, it seems to flash all weird when its doing it. no matter how much i change the map it does it at the same spot, rich, lean or stoich.... im lost, its deffinatly gotta be spark related somewhere.... i even tryed to load in my ms1 ve spark and afr tables, it didnt make a single effect....lol.... possible firmware issue somehow, maybe the other new spark circuit? i dunno im just throwing stuff out there, it doesnt make sense, it didnt do this on his...lol...
yunvmyegt is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 01:33 AM   #24
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2010
Location: boston, ny
Posts: 282
Total Cats: 0
Default

also happened to just find this, im gonna check later or tomarrow to see if it has the right diode, and if those caps are right. maybe ill get lucky

http://www.msextra.com/forums/viewto...mw+rpm+problem
yunvmyegt is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 03:48 AM   #25
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

I've seen this happen on many, if not all NAs I've tuned. Most couldn't go past 9-12psi on the stock ignition system - COPs always solved the issue. I've never had a single problem with NBs.
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 03:51 AM   #26
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2010
Location: boston, ny
Posts: 282
Total Cats: 0
Default

its been fine, i have it tuned to 18psi on ms1 and its never given me an issue. would it be just an ms2 problem ?
yunvmyegt is offline   Reply With Quote
Old 07-29-2011, 05:19 PM   #27
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Feb 2010
Location: boston, ny
Posts: 282
Total Cats: 0
Default

runs great now, i tried 4g63 mode and reset base timing....lol atleast it runs well now...just need more tuning.... but its a million times better... guess ill just run it like the 90-93 miata diypnp i put in someones car....
yunvmyegt is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
01-05 Fab9 PNP COPs (used) FrankB Miata parts for sale/trade 6 09-30-2015 12:48 PM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM
VR6 to Miata Swap ScrapinMX5 Meet and Greet 8 09-28-2015 02:04 PM
Another Alternator thread ihiryu General Miata Chat 9 09-28-2015 11:22 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:12 PM.