Interest in NB alternator circuit board? - Page 8 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 05-05-2016, 09:30 AM   #141
SADFab Destructive Testing Engineer
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 17,929
Total Cats: 1,440
Default

It was the alternator.
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2016, 11:21 AM   #142
Boosting since 1984
iTrader: (1)
 
stefanst's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
Location: Levittown
Posts: 1,197
Total Cats: 66
Default

I have one from an NB2 sitting around. Oil-encrusted, but working.
stefanst is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2016, 11:24 AM   #143
SADFab Destructive Testing Engineer
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 17,929
Total Cats: 1,440
Default

Not my car. We swapped in a good one and it worked.
aidandj is offline   Reply With Quote
Old 08-23-2016, 05:24 AM   #144
Autobot Miata
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2009
Location: Knoxville, TN
Posts: 265
Total Cats: 0
Default

Well, Crap. I blew up my Charge circuit it seems. I replaced the 10k and 30k resistors. The others seem to be within 5% of spec.. I also replaced the Pot and it was 6% out. Still doesn't work, so I guess more is blown. So I shot Savington a message to see if he has any more. I REALLY want to get my car back on the road. I've been working on it since November off and on. More off than on, due to illness. And right now, that circuit is all I am lacking to be drive-able. Then it is off to the exhaust shop, and next the dyno tuners!

When I hooked the battery up last week, I didn't realize that the power wire to my amp was laying in the trunk, not hooked up. It grounded and welded itself to the body. Ever since then, my battery won't charge. So I am guessing that is when I killed it.
viriiguy is offline   Reply With Quote
Old 08-25-2016, 04:48 PM   #145
Autobot Miata
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2009
Location: Knoxville, TN
Posts: 265
Total Cats: 0
Default

Well crap. New charge circuit in the Ms2 and still it won't charge. Guess I will get my alternators tested and then possibly install an NA alternator. I am sick of ******* with it and just want to drive my car.
viriiguy is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 04:11 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 12:25 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 09:39 AM
Leaky Wilwoods mx592 Suspension, Brakes, Drivetrain 1 10-01-2015 12:45 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:05 PM.