ITT: Help me with my cranking PW's - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-12-2011, 09:24 PM   #1
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
MartinezA92's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Mountain View, CA
Posts: 1,702
Total Cats: 28
Default ITT: Help me with my cranking PW's

I put in 460s and used the calculator on this forum to figure out cranking pw's, and the car starts but sometimes I get a pop from the exhaust or a hiss from under the hood. When this happens, the starter is obviously struggling to crank the engine, so I tried cutting back on pw's and now the car barely comes to life, still accompanied with a hiss. I'll post an msq later when Im on a computer but for now, does anyone know which direction I should be going with this? Everything else as far as fuel goes is fine, only cranking is giving me issues right now. I saw other people with 460s on here with considerably higher numbers, but my starter is struggling as it is, so I didn't want to try them. (I realize this is worthless without msq, but my numbers range from 5ms at 40ish to 3ms at 160.)
MartinezA92 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2011, 12:34 PM   #2
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bellingham, Wa
Posts: 2,732
Total Cats: 3
Default

Are these RX7 460s? I've had this problem since installing my RX7 550s and i've tried every setting I can think of to change and pretty much come to the conclusion that the injectors are dribbling fuel into the intake somehow uncontrollably when I shut it down or during cranking that is causing some kind of misfire. Its been getting more violent over time and I haven't been changing any settings.

How often does it happen with you?
wayne_curr is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2011, 01:43 PM   #3
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
MartinezA92's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Mountain View, CA
Posts: 1,702
Total Cats: 28
Default

They are rx7 460s. Leaking injectors overnight does make sense...
It only happens sometimes, it seems really dependent on ambient temp in the morning when I start it, which is why I thought it might be cranking pws. It didn't happen this morning at like 50 degrees, and I cut .3 ms off all the pw's
MartinezA92 is offline   Reply With Quote
Old 06-13-2011, 08:01 PM   #4
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
MartinezA92's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Mountain View, CA
Posts: 1,702
Total Cats: 28
Default

Finally. Cranking settings attached.
Attached Thumbnails
ITT: Help me with my cranking PW's-derp5555.png  
MartinezA92 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help - Stock Balancer and Fastforward overlay pulleys Frank_and_Beans Supercharger Discussion 13 09-12-2016 09:17 PM
No spark while cranking? navalhawkeye MEGAsquirt 9 10-07-2015 08:10 PM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 11:44 AM
Squiblez 1996 Montego blue Squiblez Build Threads 2 09-22-2015 11:17 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:27 PM.