Just installed MS, getting resets/resetting - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-11-2009, 11:27 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,085
Total Cats: 30
Default Just installed MS, getting resets/resetting

Yo! Just installed my MS today and got all the **** wired up. Verified connectivity and whatnot, was able to communicate with MS and write new firmware to it.

That said, whenever I turn the key to on and see what's going on in Megatune the dials jump all over the place and the reset counter keeps climbing. I checked my logs and my "batt V" frequently drops to zero from 11.9 (which seems to precipitate the reset). I figured it probably wasn't a good idea to try starting it at this point, so I didn't.

Any recommendations? First thing tomorrow is to clean the battery terminals and check ground in the trunk. Oddly enough the stock ECU seems to run fine despite this irregularity.
albumleaf is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 11:53 PM   #2
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bellingham, Wa
Posts: 2,732
Total Cats: 3
Default

Need more info about your grounds. the MS is very sensitive to grounds.

That being said, you need to verify that these are "real" resets. Too tired from autoxing all day and a little drunk so you're going to have to do some searching =P
wayne_curr is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2009, 11:56 PM   #3
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,085
Total Cats: 30
Default

Hmm, info about my grounds..

Nothing different from stock, the MS is set to run parallel with the OEM ECU. Does that help?

Thanks I'm in the process of getting drunk so we're on the same page here..
albumleaf is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2009, 07:37 PM   #4
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,085
Total Cats: 30
Default

a megasquirt post without a datalog is a stupid post.

thanks!
Attached Files
File Type: xls datalog200907112013.xls (26.5 KB, 52 views)
albumleaf is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2009, 08:04 PM   #5
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,854
Total Cats: 1,788
Default

howd you wire it? thats not a pretty log.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2009, 10:32 PM   #6
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 1,085
Total Cats: 30
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
howd you wire it? thats not a pretty log.
It's just using a harness that I assume you built. This was Urbansoot's MS that you built for him. Wiring is just the original ecu cables>parallel harness>MS/ECU.

Since the Sect isn't resetting this is probably a serial/usb issue yes?
albumleaf is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install) nick470 MEGAsquirt 7 06-16-2017 02:53 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 10:17 AM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:22 PM.