MS1 or MS2 on a 90-93? - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-17-2010, 11:57 AM   #21
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Chile
Posts: 95
Total Cats: 0
Default

Scott.
How looks you MS with the inverted settings and the MS-2 modification?
macanha is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2010, 12:44 PM   #22
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warrington/Birmingham
Posts: 2,658
Total Cats: 39
Default

If you mean Joe's improved ignition out it's fine.

I'd reccomend MSII over MS1 from now on. With sequential it's even better.
richyvrlimited is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 12:11 PM   #23
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Chile
Posts: 95
Total Cats: 0
Default

a mean, a picture please. I have the ecu And I plan to do both modifications. (MS1 to MS2 and "no more pops mod!")

Tanx.!
macanha is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 12:46 PM   #24
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,842
Total Cats: 1,787
Default

Quote:
Originally Posted by macanha View Post
a mean, a picture please. I have the ecu And I plan to do both modifications. (MS1 to MS2 and "no more pops mod!")

Tanx.!

did you look on the first page? I posted the required mods. I had to swap spark A and Spark B however (Not shown in my writeup or pictures below).


here's mine:



Braineack is online now   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 01:08 PM   #25
Junior Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Manchester, UK
Posts: 274
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by richyvrlimited View Post

I'd reccomend MSII over MS1 from now on. With sequential it's even better.
I've only just got my MS-1 running well enough to the standard where Im now re-enjoying the car and daily driving it again!
CRAIGO is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 01:44 PM   #26
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Chile
Posts: 95
Total Cats: 0
Default

tanks scott. !

(but I have shop againt the cap. I buy a 1 uF instead 0.1 uF). :S
macanha is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 02:38 PM   #27
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warrington/Birmingham
Posts: 2,658
Total Cats: 39
Default

FWIW my car required the cap on a MS1 setup but on MS2 wouldn't rev past 3.5k removal of the cap solved the revving problem

In short try without first
richyvrlimited is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2010, 04:10 PM   #28
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,842
Total Cats: 1,787
Default

My issue right now it my battery in my laptop sucks, so I need a power inverter to actually go out and fool around with my MSII unit.

But so far it's driving and idling very smooth. this new VE Live feature in TS doesn't hurt either.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 01-20-2010, 02:52 PM   #29
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Chile
Posts: 95
Total Cats: 0
Default

what firmware do you recomend?
macanha is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2010, 03:11 PM   #30
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,842
Total Cats: 1,787
Default

im running 2.1.1b but 3.0.x is out now so I dont see any reason not to go with the newest unless there are known bugs.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 01-20-2010, 05:06 PM   #31
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warrington/Birmingham
Posts: 2,658
Total Cats: 39
Default

Unless you're running sequential injection I'd stick with the 2xxx series until 3xxxx comes out of Beta IMO.

2xxxx and 3xxxx are identical the difference is which will run sequential injection/ignition.
richyvrlimited is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2010, 05:08 PM   #32
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,440
Total Cats: 198
Default

3.0.3q is rock solid for me. I use it on my daily driver with absolutely no problems.

Jim
Reverant is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2010, 06:45 PM   #33
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bellingham, Wa
Posts: 2,732
Total Cats: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post



Thread jack.

I notice you built the actual circuit for launch control. From what i've read isn't that unnecessary? Cant you just run a straight wire from JS11?

Also, mind splainin the dual map sensor?
wayne_curr is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2010, 07:03 PM   #34
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,842
Total Cats: 1,787
Default

launch is on JS7...you fail!


FFFFUUUUUUUUUUUU
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 01-20-2010, 07:58 PM   #35
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Bellingham, Wa
Posts: 2,732
Total Cats: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
launch is on JS7...you fail!


FFFFUUUUUUUUUUUU
Ah, well that explains it then.

Still wondering about that second map sensor...
wayne_curr is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2010, 08:00 PM   #36
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warrington/Birmingham
Posts: 2,658
Total Cats: 39
Default

it's for constant barometric correction, it's in the manual
richyvrlimited is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 11:40 AM   #37
Senior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2007
Location: Belgium
Posts: 939
Total Cats: 59
Default

but it doesn't work properly, so ignore the 2nd sensor
WestfieldMX5 is offline   Reply With Quote
Old 01-21-2010, 11:41 AM   #38
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,842
Total Cats: 1,787
Default

yeah I have the corrections completely zeroed out right now anyways.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 02:11 AM   #39
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Chile
Posts: 95
Total Cats: 0
Default

ok I did the sprark inverted mos and the car runs fine (no pop at least.!!!)

Name:  sparkmod.jpg
Views: 2
Size:  149.4 KB

Name:  MS1.jpg
Views: 3
Size:  119.5 KB

I used the megastim to change to spark inverted, the car start and everything runs fine.

Then I modify the board to install MS-2 but now i can't connect the MS to the computer to install the firmware.

What I'm doing wrong?

Name:  MS2.jpg
Views: 2
Size:  122.5 KB
(by the way, I remove the "floating" resistance after the photo)

Name:  detallems2.jpg
Views: 2
Size:  96.9 KB

Please help!
macanha is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2010, 01:38 PM   #40
Junior Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Chile
Posts: 95
Total Cats: 0
Default

I check scott's board and ad a wire between IAC1A and JS7. but noting happend. no ligths in mega stim or MS and no comunication to the laptop.

Name:  down.jpg
Views: 2
Size:  23.7 KB


Last edited by macanha; 01-23-2010 at 05:45 PM. Reason: suscribe for response
macanha is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
mslabs MS2 - Idle control issue ndragun MEGAsquirt 0 09-20-2015 11:28 PM
1991 Turbo Miata partout tottestad Miata parts for sale/trade 18 09-14-2015 08:52 PM
FS: 90-93 radio surround, turn signal, TSI. iluvtruenos Miata parts for sale/trade 2 06-22-2007 09:23 AM


Tags
megasquirt, ms2

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:15 PM.