MS2 and LS2 coils - Page 3 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-19-2012, 11:10 PM   #41
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Francisco, CA
Posts: 298
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by shuiend View Post
I have the ground wires grounded to 2 different points on my head. Theoretically you should run the signal ground wires back to the signal ground pins at the MS, then ground the other ones to the block.

Do you know if the black wire from the coil harness is going to chassis or ecu?
Halcyon is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2012, 01:57 AM   #42
Elite Member
iTrader: (24)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Cypress, TX
Posts: 3,778
Total Cats: 35
Default

I have all the coil grounds going to one point on my head. It is working great.

It was posted on this forum the signal ground is for ion-sensing misfire detection with the OEM ECU.
Bryce is offline   Reply With Quote
Old 05-07-2015, 12:04 PM   #43
Junior Member
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 78
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Bryce View Post
I have all the coil grounds going to one point on my head. It is working great.

It was posted on this forum the signal ground is for ion-sensing misfire detection with the OEM ECU.
I know im bringing this back from the dead.

I have the Sequencer ground from all four coils going back to the megasquirt and I have .001 uf caps on the stock miata brown and brown with yellow that are connected to the signal ground. "caps are going from brw and brw yellow to signal ground"

For some reason the car is only firing on cylinder 2 and 3.

1 and 4 are getting 12 volts power and when I hook up my volt meter it reads 12 volts from both signal ground and my head ground. I also get 12 volts out of the signal on all four.

I believe the wiring is correct but it is only firing on 2 and 3. Not sure what I have done wrong.

Does anyone have a detailed wiring diagram?

Currnetly I have

12v to all all the 12v red wires on ls2 coils

Ground going to head from all black ground wires on ls2 coils

Signal Ground going from all brown ls2 coils back to pin 15 on mspnp2 "signal ground"

Brown wire from miata harness going to the signal wire for ls2 coils on 2 and 3

Brown and yellow from miata harness going to the signal wire on ls2 coils for 1 and 4.

I have tried swapping coils and have no luck, 1 and 4 just wont fire.

it does fire 1 and 4 with my stock coils and harness

Thanks for any help.
JacksonRacingEngines is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2015, 10:11 AM   #44
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Do the coils fire in output test mode?
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
01-05 Fab9 PNP COPs (used) FrankB Miata parts for sale/trade 6 09-30-2015 12:48 PM
Koni 1150 Coilover Kit drumman83 Suspension, Brakes, Drivetrain 2 09-25-2015 08:03 PM
mslabs MS2 - Idle control issue ndragun MEGAsquirt 0 09-20-2015 11:28 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:27 AM.