MS2 and Tuner Studio, wheres the Fan Temp Control Settings? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-11-2010, 11:52 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Sep 2010
Location: Tucson, AZ
Posts: 252
Total Cats: 0
Default MS2 and Tuner Studio, wheres the Fan Temp Control Settings?

Alright this one should be rather easy and I have to be overlooking it... where the heck is the control settings for when the fans come on because my fans are not coming on.

I know one is controlled by the AC but I got to 220 and nothing.

I have disconnected my IAC for now because I can not get it to work correctly.(I idle at almost 4k with it connected and have pulled my hair out trying to figure it out, theirs another 4 page thread on it)

I am getting ready to order a Godspeed Radiator with fans so I will set that up to run both fans when set to come on but I need to know what I am over looking in Tuner Studio that controls this because what I am changing is not doing a damn thing....

Thanks!

Oh and a AbeFM unit, MS2 and a 2000 Miata not boosted.

Last edited by Cross; 12-12-2010 at 12:12 AM.
Cross is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2010, 11:58 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Atlanta
Posts: 383
Total Cats: 38
Default

extended > output port settings

depends on what output you have set up to drive the fan relay. in my case, i have a rule set up for IAC1, power on output 0, trigger value 1.

output channel "coolant" > threshold 180 hysterisis 10
and
rpm > 600
gooflophaze is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 12:13 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (4)
 
Join Date: Sep 2010
Location: Tucson, AZ
Posts: 252
Total Cats: 0
Default

Thanks just what I was looking for, that might be where my idle issue was too looking at the settings in there holy HELL!

Now to figure out which one controls my fans.
Cross is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM
Recommended Tire Temp for best friction thumpetto007 Race Prep 4 09-27-2015 06:16 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:58 PM.