MS3x base map - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-11-2013, 05:53 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Central Coast C.A
Posts: 89
Total Cats: 7
Default MS3x base map

Hello All

Im looking to see if anyone has a base map I can use to get my car tuned with similar mods to the ones listed below? I already sent a PM to Scott for some assitance since I bought the Ms3x from him, Im sure he told me a base map would be provided with the MS. But my tuner couldnt find it.. I know Scott is a busy man, so im asking for some assitance here:

current car setup
97 with 2860
ms3x brain built
gm iat
aem uego
id725 injectors
stock cas and crank wheel

Thanks in advance
jcmusmc00 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 08:39 AM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,792
Default

your MS3x is loaded with a basemap for your car already.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 12:20 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Central Coast C.A
Posts: 89
Total Cats: 7
Default

That's what I thought you told me before, but I guess they can't find it, Would you be able to pm me another one?? do you know any tuners in the Bay Area that are experts??
jcmusmc00 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 12:29 PM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,792
Default

find it? it's loaded on the unit.

plug it in, open your project, connect it to TS, and it'll d/l off the unit once connected (and prompted), then hit file save tune as, and they can "find" the tune.

I can email you what I loaded when I'm home if you really need it.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2013, 12:43 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Central Coast C.A
Posts: 89
Total Cats: 7
Default

Alright that sounds good :-) I'll let them know, but could I still get what was loaded just in case?? Thanks again for all the help
jcmusmc00 is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2013, 02:44 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Central Coast C.A
Posts: 89
Total Cats: 7
Default

Still need that email Scott, so when you get a chance can you send it my way
thanks again for the help!
jcmusmc00 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2013, 02:16 PM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Central Coast C.A
Posts: 89
Total Cats: 7
Default

Hey there Scott, just following up on the base map email.. where you able to send that out?

thanks again
charlie
jcmusmc00 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2013, 06:19 PM   #8
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,206
Total Cats: 2,587
Default

I bet his tuner has no wifi or internet or something and can't dl the proper .ini or something
18psi is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2013, 06:26 PM   #9
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Central Coast C.A
Posts: 89
Total Cats: 7
Default

I agree with you 18PSI, I know Scott told me the base map would be there.. and I totally believe him...
jcmusmc00 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2013, 10:53 PM   #10
Destroyer of Inconel
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,642
Total Cats: 954
Default

Charlie, were you not able to get the tune off the MS?

I'm local, like 93908. I'm no expert but I've done this before if you need another set of eyes.
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2013, 12:59 AM   #11
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Central Coast C.A
Posts: 89
Total Cats: 7
Default

EO2K thanks man!!
Trust me after this car is up and running I'm going to need all the help I can get!
jcmusmc00 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2013, 01:46 AM   #12
Destroyer of Inconel
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,642
Total Cats: 954
Default

No worries! Hope I can help where I can. Responded to your PM.

I'd recommend you go make an intro thread here:Meet and Greet - Miata Turbo Forum - Turbo Kitten is watching you test compression.

Tell us about your car, goals, mechanical ability, cat, etc. Post pics, we loves pics.
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2013, 06:35 PM   #13
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2009
Location: Central Coast C.A
Posts: 89
Total Cats: 7
Default

Thanks Scott just got the new base map
jcmusmc00 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2014, 06:56 PM   #14
Destroyer of Inconel
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,642
Total Cats: 954
Default

Ok Guys, I got a chance to help Charlie out yesterday and I've run into a sticking point. He got Brains instructions and we walked through them and confirmed everything looked good, but we are at that part where you get to start the car and set timing... and I can't find the bloody timing marks on the balancer. No seriously, there is like one white dot on the face of the balancer but its not anywhere near where I would expect it.

We did find that the sensor ground for the Wideband was not hooked up, so took care of that and things were pretty close in TunerStudio (0.3~0.4)

This is a 94-97 1.8 with a CAS and I'm used to NB hardware so this is a little different for me. I need to confirm TDC but I don't want to rip his engine apart to do it. Here is what I'm thinking:
  1. Remove all 4 plugs
  2. Get big socket and crank engine around manually
  3. Use screwdriver/dipstick to confirm top of stroke
  4. Check for cam lobe in oil fill hole (should point outboard)
  5. Mark "Probably TDC" with white-out
  6. Crank with timing light and see if we are close

The car actually ran on the stock ECU before the MS3 went in so I don't really want to pull the valve cover off. It "should" be pretty close to the 10 degrees the stock ECU expects to be able to run.

She cranks and pushes fuel around, we get the occasional pop through the exhaust, but I can't get it to pop with any frequency. We abused it until the battery got warm so it was time to stop.

What do? Logs attached.
Attached Files
File Type: msl CrankMe.msl (73.1 KB, 44 views)
File Type: msl CrankMe2.msl (109.3 KB, 45 views)
File Type: msl CrankMe3.msl (55.2 KB, 39 views)
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2014, 10:30 PM   #15
Destroyer of Inconel
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,642
Total Cats: 954
Default

Nobody got nothin'? I know you all are home from work by now.
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2014, 11:34 PM   #16
Destroyer of Inconel
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,642
Total Cats: 954
Default

Braineack: Can you confirm that his MS3 hardware was setup for batch ignition to work with the stock coilpack? I can't quite figure out what I'm looking at here.
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 09:12 AM   #17
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,792
Default

should be.

can you do a composite log while cranking to see if the cam/crank signals are coming through properly?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 12:34 PM   #18
Destroyer of Inconel
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,642
Total Cats: 954
Default

Awesome, thanks

Can do, I'll be back to look at it again tonight and I'll see if I can pull a composite. I don't know why I didn't think of that, its been over a year since I touched a MS and I'm still a noob with some of this stuff

Something else I just thought of... is it possible that the harness connectors are on the wrong coils? I think the blue marked one goes on the passenger side, and that's 1/4? I think its labeled on the coil pack bracket. At any rate I'll look it up today and confirm all the ignition stuff after we are done confirming the timing.
EO2K is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 10:20 PM   #19
Junior Member
iTrader: (6)
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 422
Total Cats: 9
Default

The harness connectors would be correct at the coils. Remember it ran on the stock ecu.. The only way they could be firing opposite is if the boomslang was wired wrong. Try swapping the connectors and try firing it.
Twibs415 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2014, 10:39 PM   #20
Destroyer of Inconel
iTrader: (37)
 
EO2K's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: In ur driveway, abusin' ur WPA
Posts: 9,642
Total Cats: 954
Default

Thanks T, just swapped them but no dice. Playing with stuff atm.
EO2K is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 59 12-15-2017 09:00 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
"Chimney Ethanol" E100 MiataGarage Engine Performance 5 09-30-2015 12:04 AM
In need of base map for stock 1997 brandonbkd MEGAsquirt 0 09-29-2015 12:52 AM
Missing/knock at idle, can someone point me in the right direction? Mikel MEGAsquirt 4 09-28-2015 05:46 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:14 AM.