mspnp reset - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-16-2008, 03:08 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Southern Indiana
Posts: 1,371
Total Cats: -1
Default mspnp reset

So, i installed my begi s1 with 460cc injectors and mspnp9495 and i drove it for the first time today. I was doing some tuning and the ms was resetting every couple minutes. I have attached the datalog. I did mess around with the grounds on my wideband but didnt disturb the ecu grounds. I have my wideband grounded with a second nut on the post between the valve cover and the TB.
Attached Files
File Type: zip resetsdatalog200803171205.zip (32.4 KB, 49 views)
wes65 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2008, 03:59 PM   #2
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Southern Indiana
Posts: 1,371
Total Cats: -1
Default

oh, the mspnp was running perfectly N/A
wes65 is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2008, 06:06 PM   #3
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

Resets are caused by bad grounding or bad 12v, you aren't experiencing comm resets so it has to be something else. You can tell it's not comm resets because the SecL counter resets back to zero whereas in a comm reset it would continue counting up after the reset.
Check your wiring. Just try grounding the wideband somewhere else for the heck of it.
Have you used vampire taps on any of the ECU wiring? They tend to damage the wire severly when used.
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 03-16-2008, 09:45 PM   #4
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Southern Indiana
Posts: 1,371
Total Cats: -1
Default

The only vampire taps i have used are from the dash lights dimmer for gauge power. I haven't changed any grounds but i will clean them up a bit. Is there any way to tell how close my 12v is?
wes65 is offline   Reply With Quote
Old 03-18-2008, 02:38 AM   #5
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Southern Indiana
Posts: 1,371
Total Cats: -1
Default

so, matt at diyautotune says that i am getting a clean 12v. I will be checking the resistance on my 460cc injectors to make sure they are high impedance and in spec.
wes65 is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2008, 01:11 PM   #6
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (7)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Southern Indiana
Posts: 1,371
Total Cats: -1
Default

So i solved the problem. I cleaned up the wideband grounds and battery terminals. The problem just disappeared after that.
wes65 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MS3 or MSPNP Pro konmo MEGAsquirt 22 11-05-2015 03:32 PM
MS PNP requires reading and following directions??? satisfied MEGAsquirt 141 10-06-2015 11:44 AM
why is my car running like pewp? (tune/datalog) itsMikey MSPNP 3 09-28-2015 07:40 AM
mm0105 TABLE SWITCHING WIRING? slomiata MEGAsquirt 2 09-15-2015 01:54 PM
ME221 Now has Autotune and Long Term Fuel Trim Tables Motorsport-Electronics ECUs and Tuning 0 09-05-2015 09:02 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:19 PM.