Need some more help - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo
Sponsored by:
Sponsored by:

Need some more help

Old 07-10-2010, 06:25 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tennessee
Posts: 58
Total Cats: 0
Default Need some more help

I'm trying to get MS2 up and running here. So far im at a complete loss cause i dont know what ini file or embedded code to use for my 99 setup. I tried loading the Monitor_v3.430.abs.s19 but it keeps erroring saying Stack pointer out of range at 37% using the MS-1/MS2 Embedded code update utility. So if someone could help me out and tell me what s19 embedded code to use that would be great. Also easytherm wont upload the information to MS2 due to no connection even though the embedded update utility can communicate with MS2. Is there a way around doing it without Easytherm. And does anyone know why MS2 isnt communicating with Megatune? Ive tired it on my laptop with a usb to serial converter and with just a serial cable on my desktop.

Thanks for your time
-Matt
hbrew is offline  
Old 07-10-2010, 06:45 PM
  #2  
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 75,331
Total Cats: 2,161
Default

you should be using this for firmware: http://msextra.com/doc/ms2extra/file...u_20100522.zip

just double click download-firmware.bat and follow the directions.

then use this for a basemap, configured for your setup of course: http://www.diyautotune.com/diypnp/ap...00-18bp-mt.zip
Braineack is online now  
Old 07-10-2010, 07:30 PM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tennessee
Posts: 58
Total Cats: 0
Default

Well im running 64bit windows and that firmware.bat file dosnt like it. any other options?
hbrew is offline  
Old 07-10-2010, 07:49 PM
  #4  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tennessee
Posts: 58
Total Cats: 0
Default

ok i was able to do the firmware update. So now i just load the basemap and my car should start correct? And how do you load a basemap onto the MS2 device? Also it looks like i need ms2extra Rel 3.03s.ini if anyone has it

Last edited by hbrew; 07-10-2010 at 09:47 PM.
hbrew is offline  
Old 07-10-2010, 10:51 PM
  #5  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tennessee
Posts: 58
Total Cats: 0
Default

Sorry for all the posting but im trying to get my car running this weekend if you know what i mean. Well so far i have it all wired up but im not getting spark.


Is it better to use tunerstudio for the initial setup or should i use Megatune? I.E. Setting up spark trigger angle and such and does anyone have some settings i can go off of for this?

Last edited by hbrew; 07-11-2010 at 03:22 PM.
hbrew is offline  
Old 07-12-2010, 11:50 AM
  #6  
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,329
Total Cats: 62
Default

The 3.0.x codes all need TunerStudio. Can you get spark using Output Test Mode?
__________________
Matt Cramer
www.diyautotune.com
Matt Cramer is offline  
Old 07-12-2010, 07:12 PM
  #7  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2009
Location: Tennessee
Posts: 58
Total Cats: 0
Default

is that something in tunerstudio?
hbrew is offline  
Old 07-13-2010, 09:41 AM
  #8  
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,329
Total Cats: 62
Default

Originally Posted by hbrew View Post
is that something in tunerstudio?
That is a firmware feature that you can access in TunerStudio.
__________________
Matt Cramer
www.diyautotune.com
Matt Cramer is offline  


Thread Tools
Search this Thread

Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2018 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.