problem: where to connect VTEC_Out - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-13-2011, 04:39 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 12
Total Cats: 0
Default problem: where to connect VTEC_Out

hello.

i have MS-1 pcb V3 with stand alone wiring.
and in its wiring is sticking out wire for VTEC_Out.

in this write-up is told:
Connect the VTEC_Out to your harness going to 1C.


this is my wiring:


where should i solder that brown wire (VTEC_Out) to? to 1C in my connector?
but there already is a fuel pump wire(blue one).

sorry for my pour english.
baronas_Lithuania is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2011, 04:44 PM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,860
Total Cats: 1,788
Default

there is no vtec out.

Read the docs: vtec-out-from-ms would be the banded end of D4.

look at the diagram: vtech-out is lead #2 of the tip125.


Here:

Name:  FuelPumpMod-1.jpg
Views: 18
Size:  18.9 KB
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 04-13-2011, 05:14 PM   #3
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

The schematic is labeled as it is because it was drawn up as a VTEC control circuit. I just hijacked the same circuit to use with a 90-93 Miata fuel pump.

"VTEC OUT FROM MS" would be your fuel pump output trigger and "TO VTEC SOLENOID" would be the lead to 1C.
Ben is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2011, 03:57 PM   #4
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 12
Total Cats: 0
Default

thanks for replies.

with VTEC_out to the wiring is done.

now, in my MS R16 is used for fuel pump. (i cant tell why, becouse I'm not the guy who assembled it)

so, to wich side of R16 I should solder the yellow wire?


to the left side of R16?

Last edited by baronas_Lithuania; 04-15-2011 at 03:58 AM.
baronas_Lithuania is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2011, 04:15 PM   #5
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,860
Total Cats: 1,788
Default

that's completely wrong. Look at the diagram I posted, that makes it too easy. You have the wires in the wrong spot and the diode is backwards.

Once you move the yellow wire to the correct lead on the transistor, you'll solder it to the banded end of D4, like the diagram says.


it also needs an insulator underneath it.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2011, 04:43 AM   #6
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 12
Total Cats: 0
Default

thank you for your help.

but this transistor ir tip 127, so everything is ok.
so I'v soldered yellow wire to D4 banded side and everything works

last night I'v tested my megasquirt, and my miata started with no problem, but it is working extreemly rich.
(my setup: Greddy turbo kit with 2.5"DP and 2.5" exhaust and stock injectors (ditched FMU). today I'm going to change injectors to Toyota Cellica 326cc.)
baronas_Lithuania is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2011, 09:24 AM   #7
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,860
Total Cats: 1,788
Default

tip125, tip126, tip127 are one in the same.


do you have constant 12v on your green wire if the key is just turned to ON?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2011, 11:41 PM   #8
Senior Member
iTrader: (12)
 
absRTP's Avatar
 
Join Date: Sep 2009
Location: Montreal, Canada
Posts: 582
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
tip125, tip126, tip127 are one in the same.


do you have constant 12v on your green wire if the key is just turned to ON?
I have a question for this, does this circuits stop the pump from running when the car is only turned to ON?
absRTP is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2011, 12:57 AM   #9
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Chicago (Over two miles from Wrigley Field. Fuck the Cubs. Fuck them in their smarmy goat-hole.)
Posts: 26,317
Total Cats: 1,915
Default

Quote:
Originally Posted by absRTP View Post
I have a question for this, does this circuits stop the pump from running when the car is only turned to ON?
Assuming it is connected as indicated (eg: to the banded end of D4 or some other location on the FP-1 circuit), yes. The MS runs the fuel pump for a few seconds at power on, and then shuts it off if it senses that the engine is not running (RPM = 0).


Sidebar: TIP125, eh? Any particular reason you didn't go for something like an AQV252?
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2011, 09:20 AM   #10
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

Quote:
Originally Posted by Joe Perez View Post
Sidebar: TIP125, eh? Any particular reason you didn't go for something like an AQV252?
Cool IC, but it is several orders of magnitude higher in cost as compared to the TIP125 that we already keep on hand.
Ben is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 58 Yesterday 10:04 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
WTB Bellhousing Bolts patsmx5 WTB 1 10-01-2015 10:43 AM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:40 AM.