random resetting - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-24-2009, 03:19 AM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Miami, FL
Posts: 13
Total Cats: 0
Default random resetting

So i just installed my megasquirt 3.57 on my 1995 miata 1.8. a little fine tuning and the car idles smooth and drives fine untill about 3000rpm when it breaks up bad. I recorded a log on megatune and they show up as resets. it's strange to me because i had this same exact megasquirt running on my old 1.6 and it ran great. When the megasquirt resets my afr's go to 20.00 on my fjo wideband.

Here are some things i've tried:
-Added more grounds to the engine and megasquirt harness.
-Added 330ohm 1/8watt resistors parrallel to the built in 1k resistors (ms3.57) for an effective 270ohm.
-Soldered/heatshrinked all the connections.
-Inspcted the cas harness and it looked fine, no corrotion.
-Changed sparkplugs.
-I also tried to reinstall the Hi-res code but after the loader was finished i got the error "could not aquire megasquirt voltage, installation may have failed" but the megasquirt operates as before.

I'm looking for suggestions so anything helps. thanks!
Homeskillet305 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 03:23 AM   #2
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Miami, FL
Posts: 13
Total Cats: 0
Default

wtf.xls
Here is a short log. Thought it might help. Sorry but my wideband is not hooked up to the ms at the moment.
Homeskillet305 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 10:05 AM   #3
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,867
Total Cats: 1,790
Default

does it have a .1uF cap on the second trigger?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 10:42 AM   #4
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Miami, FL
Posts: 13
Total Cats: 0
Default

yeah it does, it had random little misfires and did not help any when i removed it so i put it back.
Homeskillet305 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 10:54 AM   #5
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,867
Total Cats: 1,790
Default

post the msq.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 06:08 PM   #6
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Miami, FL
Posts: 13
Total Cats: 0
Default

Homeskillet305 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 06:58 PM   #7
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2008
Location: Miami, FL
Posts: 13
Total Cats: 0
Default

Heres an update, i tried using hypertrm to reflash the megasquirt since now it wont even idle smoothly. Problem is when i try to send the text file i get a repaeting "what?" and whatever i press brings out more "what?". maybe my megasquirt cpu chip is bad?
Homeskillet305 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2009, 10:28 AM   #8
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

Try reflashing it with download-firmware.bat and put the boot jumper in place when you flash it.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2009, 07:32 PM   #9
Newb
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 18
Total Cats: 0
Default

I'm also having similar resetting problem to Homeskillet305, my slight deviation is that it seems to be resetting after throttle lift off at about ~3krpm. I've also tried more grounding and recheck through wiring. Maybe it's to do with connecting up the useless switch type TPS, I realized it's useless but shouldn't do any harm having it in ready for when i upgrade to a variable TPS, but maybe it's on/off nature has somehow broke things, maybe a setting somewhere, maybe someone with better understanding could help better explain.

My apologies for slightly hijacking Homeskillet305 thread, but I thought it might be relevant.
s363134 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM
In what world... curly MEGAsquirt 11 09-22-2015 12:54 PM
Squiblez 1996 Montego blue Squiblez Build Threads 2 09-22-2015 11:17 AM
ME221 Now has Autotune and Long Term Fuel Trim Tables Motorsport-Electronics ECUs and Tuning 0 09-05-2015 09:02 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:27 PM.