Two Easy ?s Possibly - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-02-2008, 01:42 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
turbobluemiata's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Springfield, IL
Posts: 1,019
Total Cats: 0
Default Two Easy ?s Possibly

Okay here it goes, First off Is the fuel pressure in MS accurate? And It seems that I cant get my MLV A/F to match what my gauge says, any ideas? I have them both set to LC-1 default? And when I change the LC-1 output to 0-5v It still isn't right I'm confused, at idle it seems my gauge matches MS but when I look at MLV it shows my A/F in the 11's at WOT when my gauge shows 12's
turbobluemiata is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2008, 01:59 PM   #2
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

Um considering you don't even have a fuel pressure sending unit connected to MS, no it is not accurate.
If you change the LC1 to linear in MLV and MT then you need to hook up the controller and change it in there are well. Should be 0-5v 10-20 AFR.
You have to use the same settings in all 3: Controller, MT, MLV.
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2008, 02:31 PM   #3
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,896
Total Cats: 1,792
Default

and make sure its set to wideband and 2.35v switching under Exhaust Gas Settings.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2008, 04:31 PM   #4
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
turbobluemiata's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Springfield, IL
Posts: 1,019
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by cjernigan View Post
Um considering you don't even have a fuel pressure sending unit connected to MS, no it is not accurate.
If you change the LC1 to linear in MLV and MT then you need to hook up the controller and change it in there are well. Should be 0-5v 10-20 AFR.
You have to use the same settings in all 3: Controller, MT, MLV.
thats what I thought with the fuel press. but ya never know cause it shows it raising it MLV and I cant connect my wideband controller to my laptop?
turbobluemiata is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2008, 04:33 PM   #5
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (8)
 
turbobluemiata's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Springfield, IL
Posts: 1,019
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
and make sure its set to wideband and 2.35v switching under Exhaust Gas Settings.
is that where it says EGO switch point??
turbobluemiata is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2008, 04:59 PM   #6
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

yes
cjernigan is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 11:44 AM
WTB HPDE miata - Texas Voltwings Cars for sale/trade 0 09-27-2015 07:40 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:56 PM.