VERY Rich after firmware change 3.2.4 to GSlender v2.8 Any thoughts? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-23-2013, 04:04 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: London, UK
Posts: 102
Total Cats: 0
Default VERY Rich after firmware change 3.2.4 to GSlender v2.8 Any thoughts?

Ok so today I reflashed the DIYPNP with GSlenders V2.8 Firmware, moving from the Release Firmware 3.2.4.

It ran fine on 3.2.4, drove 300-400 miles last week on it...Now it just about starts, but idles badly and stupidly rich (8-10 AFR), up in the 100 fuelload% cell. Unsurprisingly it stalls after not long.

Any ideas what may cause this? Any settings in the new firmware that I may have cocked up?

I did the firmware change, reloaded my MSQ from the previous firmware (which ran fine) and checked calibrations were still ok.

I'll chuck the MSQ online in a minute, would anyone would be kind enough to take a look? Or I could capture any specific menus if easier?

It's a DIYPNP with Sequential Injection added and 650c FIC injectors. Mk1 1.8, NA.

Last edited by ManicGTI; 06-23-2013 at 04:17 PM.
ManicGTI is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2013, 04:14 PM   #2
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: London, UK
Posts: 102
Total Cats: 0
Default

Just occurred to be I did have problems loading the firmware in the first place. I pulled the ECU to do the changes to A/C Routing. When I first tried to start it in the car again it didn't work at all and stopped connecting the laptop. Pulled it again and did a clean firmware install and it started the car fine.

I've been assuming it's a problem with the MS settings but could I have fried something?

Current MSQ, now in my dropbox folder: http://db.tt/5h4Pwld7

Previous MSQ (Working on 3.2.4): http://db.tt/KCJ51IXN

It's got me concerned, If I don't work it out tonight I think i'll pull ECU again and go back to 3.2.4. Need the car working again by Wednesday for Glastonbury!
ManicGTI is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2013, 04:42 PM   #3
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

did you forgot to plug in your MAP sensor?
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2013, 04:55 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2010
Location: London, UK
Posts: 102
Total Cats: 0
Default

Ohh ffs....shoot me now.

Thanks.
ManicGTI is offline   Reply With Quote
Old 06-23-2013, 05:02 PM   #5
Elite Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warrington/Birmingham
Posts: 2,658
Total Cats: 39
Default

Ha ha ha scary how easy that is to miss
richyvrlimited is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2013, 08:42 AM   #6
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,899
Total Cats: 1,792
Default

I need to make Brain wearing a crown for these occasions:

Braineack is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Moroso Air Oil Separator Catch Can Aroundcorner Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 04:20 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 10:17 AM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
In need of base map for stock 1997 brandonbkd MEGAsquirt 0 09-29-2015 12:52 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:49 PM.