94 Miata 1.8 Swap No Spark - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MSPNP MSPNP specific Megasquirt related discussion.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 03-24-2016, 10:15 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default 94 Miata 1.8 Swap No Spark

I am getting closer to getting this engine started in this 94 M edition chassis.

Problem?
-vehicle keeps cranking and does not fire (no spark) I will attach a datalog, msq, and composite log.

What I've done so far/noticed.
-vehicle is shooting fuel - fuel pump primes - spark plugs are wet with fuel
-I reflashed the ecu with the latest firmware with the coilpacks disconnected - helped with the TPS problem
-I am usng 4g63 for the ignition settings
-When I crank the car, TS gauges indicate that RPM is synced and it cranks.
-CAS is replaced
-injectors, tps, iac, iat, and wideband are all dialed in

Please help. I've been transferring too many parts into this shell and I am about to strip it -___-
Attached Files
File Type: msq BlueMiata.msq (112.1 KB, 59 views)
File Type: csv 2016-03-24_14.43.52.csv (9.9 KB, 51 views)
File Type: msl bluemiata.msl (229.2 KB, 68 views)
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 03-25-2016, 10:02 AM   #2
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,264
Total Cats: 51
Default

You have a good RPM signal. Confirm the timing is correct and that the temperature sensor readings are right.

Also, are you using stock injectors?
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2016, 04:14 AM   #3
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 380
Total Cats: -17
Default

Quote:
Originally Posted by Matt Cramer View Post
You have a good RPM signal. Confirm the timing is correct and that the temperature sensor readings are right.

Also, are you using stock injectors?
Hey Matt, I am on ID1000 injectors. Thank you for the reply, the issue was the timing and ground
AdoboMiata is offline   Reply With Quote
Old 03-29-2016, 11:59 AM   #4
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,264
Total Cats: 51
Default

Glad to hear it's fixed.
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
TPS problem 94 chassis AdoboMiata MEGAsquirt 8 03-24-2016 04:58 PM
TPS Problem bman2310 Hydra 1 06-25-2012 11:01 PM
IAT and wideband problems 04SILVERSI MSPNP 8 12-20-2010 05:14 PM
TECII TPS Problem Lanks DIY Turbo Discussion 0 09-01-2007 07:41 AM
TECII TPS Problem Lanks Prefabbed Turbo Kits 0 09-01-2007 07:40 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:39 AM.