can i down.load firmware without ecu hooked to car ? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MSPNP MSPNP specific Megasquirt related discussion.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-02-2016, 09:59 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Oregon
Posts: 275
Total Cats: 7
Default can i down.load firmware without ecu hooked to car ?

The car is at my rural vineyard site... so no internet connection. I tried to install a megasqirt, but it did not find firmware. Can i disconnect the ms and bring to a site that i have internet; oor, do i have to have it hooked to the car to download the firmware?
gtred is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 10:06 PM   #2
Slowest Progress Ever
iTrader: (26)
 
thirdgen's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: The coal ridden hills of Pennsylvania
Posts: 5,806
Total Cats: 183
Default

As long as you can supply 12v to the ms, it should load firmware. Otherwise, No.
thirdgen is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2016, 11:36 PM   #3
SadFab CEO
iTrader: (3)
 
hi_im_sean's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: your mom's house phoenix, AZ
Posts: 3,901
Total Cats: 603
Default

And youll need a good healthy 1A+ supply. I was using a 500mA wall wart when I did this with mine and I chased my tail for hours wondering why it would fail port test. As soon as I hooked up my 5A bench supply, it worked just fine.
hi_im_sean is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2016, 09:29 AM   #4
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,809
Total Cats: 1,780
Default

download the firmware that's loaded on the MS, and point to .ini file when creating a new project in TS.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2016, 09:09 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2011
Location: Oregon
Posts: 275
Total Cats: 7
Default

I did try this last night and wasn't able to get very far before it got dark.

Under new project, I was able to get it to identify:
MS3 release 1.3.4 2015012315:56GMT(c)jsm.kc

I was unable to successfully browse and load an .ini file

I'll play with it again tonight and see if I can get the project going.

btw, I couldn't resist cranking it just once. It fired right up... then died as no fuel pump.
gtred is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2016, 10:13 PM   #6
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,809
Total Cats: 1,780
Default

Braineack is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Worlds ugliest MS3Pro Module install hector MEGAsquirt 18 04-07-2016 08:49 PM
Fuse for Coil packs, which to remove for Firmware update? Shinjitago MEGAsquirt 8 03-29-2016 01:19 PM
Pre-install check + Questions kaoticorder MEGAsquirt 0 03-28-2016 12:23 AM
Firmware Update Changes Knock sensitivity? 240_to_miata MEGAsquirt 2 03-27-2016 01:13 PM
BT disconnects during cold start cranking wackbards MEGAsquirt 1 03-10-2016 03:03 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:15 AM.