LC1 issue - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MSPNP MSPNP specific Megasquirt related discussion.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-20-2012, 10:56 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2012
Location: Ireland
Posts: 465
Total Cats: 16
Default LC1 issue

i wired my lc1 wideband this morning and im using a push button with an led to calibrate it.. however the led doesnt light up and the sensor isnt getting warm at all.. i have all the ground wires connected to the ecu grounds and im using the switch 12v from the engine bay (blue connector behind headlight) is there a way to check it thrugh the Megasquirt
rhysmate is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2012, 10:24 AM   #2
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2012
Location: Ireland
Posts: 465
Total Cats: 16
Default

anyone? i think the issue is around the calibration wire? the LED isnt lighting at all.. i can get it to light with a continuity gauge and it goes off with the push button.. the control box is getting 12v and ive put all my grounds to the ecu ground.. i just cannot get the led to work when its connected up as the manual states.. what voltage should i see from the black calibration wire?
rhysmate is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2012, 01:29 PM   #3
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,266
Total Cats: 51
Default

It would be better to try to connect to the LC-1's serial port via LogWorks. Are you able to get a connection there?
Matt Cramer is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2012, 05:43 AM   #4
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2012
Location: Ireland
Posts: 465
Total Cats: 16
Default

Quote:
Originally Posted by Matt Cramer View Post
It would be better to try to connect to the LC-1's serial port via LogWorks. Are you able to get a connection there?
i bought the LC-1 second hand and after a few days of trying to get it to work the guy i got it off took it back.. i didnt have logworks.. cheers for the reply..

gonna get an MTX-L instead..
rhysmate is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2012, 09:59 AM   #5
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

Dude, you bought an LC-1, never configured it, didn't even download the software to try, and now you're sending it back? However, I don't blame you, I'd rather have an MTX-L too.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2012, 05:23 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Jan 2012
Location: Ireland
Posts: 465
Total Cats: 16
Default

Quote:
Originally Posted by hustler View Post
Dude, you bought an LC-1, never configured it, didn't even download the software to try, and now you're sending it back? However, I don't blame you, I'd rather have an MTX-L too.
Pretty much man.. i bought it off a friend (a long term member on here). it worked when he took it out if his car and when it didn't work for me he said he'd take it back.. Plus, after reading that the MTX-L is a better option i said why not save for a little bit longer and get it.. either that or an AEM but i like the look of the MTX and considering that they're relatively the same price then sod it...
rhysmate is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 13 09-22-2017 01:34 PM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
Odd Steering issue interestedofold Suspension, Brakes, Drivetrain 5 09-29-2015 02:42 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:53 AM.