Ms Pnp Cant Connect Please Please Help - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MSPNP MSPNP specific Megasquirt related discussion.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 10-04-2010, 03:42 PM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2010
Location: UK
Posts: 2
Total Cats: 0
Default Ms Pnp Cant Connect Please Please Help

Right then hopefully some body can point me in the right direction Ive searched and searched to no avail,so now I'm calling on the help.

Ms PNP 1990-93>>> with the 10g firmware loaded

I contacted Diy auto tune (very help full to) as to what, was the right direction to go, as i purchased the ECU secondhand,

I was advised to "reload the firmware to the "with AFM" version, and>> load the With AFM base map" no for the life of me i cant even get the dam thing connected let alone far enough to reload the firmware.

I'm using a Pl-2303 usb adapter supplied by the previous owner and I'm reassured it worked fine, i have checked the comport number match and for the life of me i cant get the bugger to work.

Do i need to download the firmware before it will communicate?

I have read and re-read the manual as to how i should be connecting but still no luck can any body help!

Thanks in advance.
Delboy is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2010, 04:12 PM   #2
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Middletown, DE
Posts: 221
Total Cats: 1
Default

Stupid questions, but do you have Tunerstudio loaded on the computer? Did you try another serial cable? When I first installed mine, I couldn't connect either due to a pos usb to serial converter.
Joseph B is offline   Reply With Quote
Old 11-23-2010, 04:27 PM   #3
Ben
Supporting Vendor
iTrader: (33)
 
Ben's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: atlanta-ish
Posts: 12,689
Total Cats: 99
Default

What happens when you run PortCheck?
Ben is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2010, 09:18 PM   #4
Junior Member
iTrader: (6)
 
Join Date: Aug 2010
Location: Jacksonville, FL
Posts: 197
Total Cats: 1
Default

I have the same question as the OP. Got everything hooked up, ready to go, load it up and the COM settings will not read my port. I read this thread https://www.miataturbo.net/showthrea...nload+firmware and https://www.miataturbo.net/showthrea...nload+firmware and did what they said and it's still not reading my ecu! I have a '94 with the DIYautotune usb adapter. This is very frustrating!
Iroquois Pliskin is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 04:56 PM   #5
Newb
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Total Cats: 0
Default

check where the cable plugs into the megasquirt and see if one the pins is missing. Had same problem, open case pushed pin back in to plug.
Frothy is offline   Reply With Quote
Old 03-19-2011, 05:13 PM   #6
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,435
Total Cats: 58
Default

I found a lot of my connection problems at first rooted from simply not having the 'correct' drivers installed for my serial-usb adapter. Not sure if that's the case here though.
Enginerd is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2011, 04:47 PM   #7
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2010
Location: UK
Posts: 2
Total Cats: 0
Default

All sorted now, thanks for your help guys.
Turns out every time i plugged the tuning cable into the ms is was moving a lose wire.
Delboy is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 05:11 PM
OTS Bilstein to motorsports ASN conversion stoves Suspension, Brakes, Drivetrain 5 04-21-2016 04:00 PM
WTB Bellhousing Bolts patsmx5 WTB 1 10-01-2015 10:43 AM
Bizarre connection issue? nick470 MEGAsquirt 1 09-30-2015 11:32 PM
Any pnp megasquirt for 2001 Big_gumby WTB 0 09-30-2015 04:34 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:50 AM.