MSM MS2e quit - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MSPNP MSPNP specific Megasquirt related discussion.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-04-2014, 08:29 PM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Fredericton, NB
Posts: 1,187
Total Cats: 4
Default MSM MS2e quit

Just installed this ecu a couple weeks ago and have been tuning with no issues.

Was on hill tuning accel enrichment making small changes. Car would stall from time to time and I would start it right back up, no problem.

This time...car stalled unexpectedly. Tunerstudio also went offline. Car turned over but would not restart....ok I say...battery must be getting low voltage...I take car down the hill in front of my house to jump it. Car doesn't respond to anything. RPm gauge is not moving and car is not responding to throttle inputs. Get to bottom of hill and walk a mile back up to get my truck and the stock MSM ecu. Plug booster cables in and make a few checks throughout the car and connections....car won't start on ms.

Plug stock ecu in and car started right up and came to life. Limped it home. Plugged ms back in. Won't respond..turns over as if ECU isn't connected at all and tunerstudio stays offline.

I shot Rev an email already....ideas anyone...it's not sounding pretty to me.
Preluding is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2014, 11:06 PM   #2
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Fredericton, NB
Posts: 1,187
Total Cats: 4
Default

More details. The fuel pump runs constant when connected now.


MSPNP-fuel pump runs, does not turn off
Stock-fuel pump primes for a second
Disconnected-no fuel pump running at all
Preluding is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2014, 01:01 PM   #3
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Fredericton, NB
Posts: 1,187
Total Cats: 4
Default

After a few emails back and forth to reverant...firmware was was "very" corrupted and via a process of opening case, setting a couple jumpers and reloading firmware. I'm back up and running.
Preluding is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2014, 01:49 PM   #4
Elite Member
iTrader: (22)
 
Join Date: Dec 2006
Location: Sunny Spanish speaking Non US Caribbean
Posts: 3,257
Total Cats: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Preluding View Post
After a few emails back and forth to reverant...firmware was was "very" corrupted and via a process of opening case, setting a couple jumpers and reloading firmware. I'm back up and running.
with no issues?
Rafa is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2014, 02:29 PM   #5
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (10)
 
Join Date: Aug 2007
Location: Fredericton, NB
Posts: 1,187
Total Cats: 4
Default

Quote:
Originally Posted by Rafa View Post
with no issues?
everything is connected perfectly now and even saved the last tune on the ECU.

I can continue tuning now....or whatever it is I'm doing.
Preluding is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Garrett Turbo, 1.8 Oil Pan, & Misc. Stuff nbdooey Miata parts for sale/trade 9 08-30-2017 10:50 PM
My solution for Oiltemp and Oilpressure input into Megasuirt (MS3) Zaphod MEGAsquirt 41 01-24-2016 01:25 PM
Expected intake temps on the track? tazswing Race Prep 20 10-03-2015 12:04 PM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:30 PM.