Go Back  Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats. > Performance & Tuning > ECUs and Tuning > MEGAsquirt > MSPNP
Reload this Page >

Not firining - trying to use 36-1 Protégé wheel work on 92 1.6 Turbo Exocet / Miata

MSPNP MSPNP specific Megasquirt related discussion.
Sponsored by:
Sponsored by:

Not firining - trying to use 36-1 Protégé wheel work on 92 1.6 Turbo Exocet / Miata

 
Old 06-05-2016, 09:25 PM
  #1  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
Total Cats: 1
Default Not firining - trying to use 36-1 Protégé wheel work on 92 1.6 Turbo Exocet / Miata

Hello,

Can't make my 1.6 Turbo Exocet / Miata fire after switching to 36-1 Protégé wheel wired everything using Flyin'Miata 36-2 instructions the car was easily starting before I made the change. I am using MSPnP2 any TinyIOx
Here are the tune and the composite log. I tried to search and found a few similar threads, but unfortunately still no luck.

Thanks in advance for any help!
Rauf is offline  
Old 06-06-2016, 12:07 PM
  #2  
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,329
Total Cats: 62
Default

You have it set to dual wheel with missing teeth, which requires a one tooth cam trigger. How did you install that?
__________________
Matt Cramer
www.diyautotune.com
Matt Cramer is offline  
Old 06-06-2016, 12:31 PM
  #3  
SADFab Destructive Testing Engineer
iTrader: (5)
 
aidandj's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
Location: Beaverton, USA
Posts: 18,481
Total Cats: 1,628
Default



Looks like its getting sync.

Are the plugs wet, or sparking?
Attached Thumbnails -nha5kzj.png  
aidandj is offline  
Old 06-06-2016, 12:36 PM
  #4  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
Total Cats: 1
Default

Originally Posted by Matt Cramer View Post
You have it set to dual wheel with missing teeth, which requires a one tooth cam trigger. How did you install that?
I followed the instruction from Flyin'Miata, so I did nothing to the CAS as I hoped it would work the same way Hydra works.
How can I convert 92 optical CAS to a one tooth trigger fast?
Rauf is offline  
Old 06-06-2016, 12:38 PM
  #5  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
Total Cats: 1
Default

Originally Posted by aidandj View Post


Looks like its getting sync.

Are the plugs wet, or sparking?
If I pull the 1st spark, I see it sparks only once during cranking.
Rauf is offline  
Old 06-07-2016, 10:43 AM
  #6  
Supporting Vendor
 
Matt Cramer's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 2,329
Total Cats: 62
Default

Originally Posted by Rauf View Post
I followed the instruction from Flyin'Miata, so I did nothing to the CAS as I hoped it would work the same way Hydra works.
It doesn't. You may be able to use Poll Level mode. I've put together some notes on how to set this up in the MS3-Pro manual, but it also applies to MS2 based systems.

ms3pro_manual_1.4.1

Start at "Missing tooth crank wheel and irregular cam wheel" and it will cover how to make this work.
__________________
Matt Cramer
www.diyautotune.com
Matt Cramer is offline  
Old 06-08-2016, 11:43 AM
  #7  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
Total Cats: 1
Default

Originally Posted by Matt Cramer View Post
It doesn't. You may be able to use Poll Level mode. I've put together some notes on how to set this up in the MS3-Pro manual, but it also applies to MS2 based systems.

ms3pro_manual_1.4.1

Start at "Missing tooth crank wheel and irregular cam wheel" and it will cover how to make this work.
Unfortunately there is no "Poll level mode" to try, so I modified the disc and filled the bigger hole with POR15 like that:


It is still not firing, so here is the log:



And here are the settings:


What am I missing?

Thanks in advance
Attached Thumbnails -80-untitled_a75af6154189d461512586b7b843b8b3ac3e5187.png   -80-screen_shot_2016_06_08_at_08_33_23_d804919b6e8911c094be1a72dcf8b0298b833fdd.png   -80-screen_shot_2016_06_08_at_08_34_05_969d429a7566683d1da1a2525b7115a1c81cdf89.png  
Rauf is offline  
Old 06-08-2016, 12:34 PM
  #8  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
Total Cats: 1
Default

Also, I pulled the spark plugs out and I see them all firing when I crank.
Rauf is offline  
Old 06-09-2016, 12:11 AM
  #9  
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2012
Posts: 7
Total Cats: 1
Default

Changing the tooth angle to 38 degrees and trigger activation to "Rising edge" fixed the problem, is everything correct here:
Attached Thumbnails -80-screen_shot_2016_06_08_at_21_08_16_0c12c318d0578228ff982b7e39b3ef6243963b98.png  

Last edited by Rauf; 06-09-2016 at 02:09 AM. Reason: typo
Rauf is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
ramensoop
DIY Turbo Discussion
176
02-21-2019 04:03 PM
faviles5566
DIY Turbo Discussion
37
04-11-2016 06:11 PM
jaredfigdor
MEGAsquirt
1
04-05-2016 10:30 AM
SteadFast
MEGAsquirt
0
04-03-2016 10:59 PM
sickmiatabra
Miata parts for sale/trade
5
03-23-2016 11:32 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Not firining - trying to use 36-1 Protégé wheel work on 92 1.6 Turbo Exocet / Miata


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.