strange idle & loud injectors - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Prefabbed Turbo Kits A place to discuss prefabricated turbo kits on the market
Sponsored by:
Sponsored by:

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 08-24-2006, 07:19 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Jose, CA
Posts: 108
Total Cats: 0
Default strange idle & loud injectors

ok, heres the deal, i was away for about 4months and just got back. fired up the car and it ran very very rough. after i let it idle for a bit, i rev the engine up to about 3k and let off on the gas. it came down and engine died! so i cleaned off the MAF sensor and adjusted the throttle screw. i also change the oil, cleaned off the throttle body, with carborator cleaner, and checked my plugs. the car runs ok now, but idles jumps from 1100-1200 rpm back and forth after driven only. it stays at 900 when you 1st start up the car. also, the injector(1.8) are loud even after a bottle of techron injector cleaner with half a tank of gas. car runs and seems to be ok, but just seems strange to me.
zbossrt is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2006, 09:06 AM   #2
:(
iTrader: (7)
 
Join Date: Jul 2006
Location: nowhere
Posts: 8,281
Total Cats: 2
Default

crap gas
magnamx-5 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2006, 11:22 AM   #3
Elite Member
iTrader: (14)
 
Join Date: Mar 2006
Location: Edmonton, AB
Posts: 4,921
Total Cats: 0
Default

You sure it is an injector you are hearing and not a stuck lifter? When you started the car did you remove the fuel injection relay and crank the engine until the oil pressure came up?

When I started my car this spring the lifters made a bunch of (extra) noise, took until the engine was fully warm before they got quiet again.
jayc72 is offline   Reply With Quote
Old 08-24-2006, 05:37 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Location: San Jose, CA
Posts: 108
Total Cats: 0
Default

it is the injectors. i put my ear right next to them and they all were ticking like mad. its not the lifters. i did quiet down as time goes by. i think that crappy gas and weather + 4months had something to do with it. anywho, dont know about the rpm jump still. goes up from 1100 to 1300 then back to 1100. weird!
zbossrt is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 59 Today 09:00 PM
Changing from 460cc to flow force 610cc in diypnp 90 Turbo MEGAsquirt 19 10-19-2015 04:23 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Going back to stock. Need some 1.6 parts. Trent WTB 2 10-01-2015 01:15 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:42 PM.