Adaptronic
Sponsored by:
Sponsored by:

E420c 99 what are these wires for?

 
Old 11-07-2013, 08:38 PM
  #1  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2011
Location: Albuquerque, NM
Posts: 380
Total Cats: -14
Default E420c 99 what are these wires for?

There are 4 wires coming from the board. What are these used for? Could these not being wired be the reason I can't get my car to start?

Attached Thumbnails E420c 99 what are these wires for?-null_zpscc55acf7.jpg  
Dot3 is offline  
Old 11-07-2013, 08:50 PM
  #2  
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Aug 2005
Location: Gig Harbor, WA
Posts: 488
Total Cats: 3
Default

Those look like the cam/crank signal wires. So yes that is probably why it won't start.
TurboRoach is offline  
Old 11-07-2013, 08:54 PM
  #3  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2011
Location: Albuquerque, NM
Posts: 380
Total Cats: -14
Default

I searched for a while but didn't see anything like that in some of the install guides on here? Are they suppose to be loose like that?
Dot3 is offline  
Old 11-08-2013, 10:37 AM
  #4  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2011
Location: Albuquerque, NM
Posts: 380
Total Cats: -14
Default

turns out i never thought to look at the adaptornic plugs. one had a few wires missing. i need to figure out which wires goes where for the smaller black plug.
Dot3 is offline  
Old 11-08-2013, 12:33 PM
  #5  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2011
Location: Albuquerque, NM
Posts: 380
Total Cats: -14
Default

Disconected adaptronic to just run the stock computer. Turns out 3 and 4 are not firing. I have no idea why. It ran perfectly before installing the adaptronic. 3 and 4 not firing is a weird combination.
Dot3 is offline  
Old 11-08-2013, 01:17 PM
  #6  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2011
Location: Albuquerque, NM
Posts: 380
Total Cats: -14
Default

Never mind it runs fine on stock ecu. Still nothing even after connecting the loose wires.
Dot3 is offline  
Old 11-08-2013, 01:58 PM
  #7  
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Aug 2005
Location: Gig Harbor, WA
Posts: 488
Total Cats: 3
Default

Did you make your own wiring harness or are you using on of their PNP harnesses? Have you looked at the install guide that is in the WARI install folder?
TurboRoach is offline  
Old 11-08-2013, 02:16 PM
  #8  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2011
Location: Albuquerque, NM
Posts: 380
Total Cats: -14
Default

I'm using a pnp. I'll look at it.


Attached Thumbnails E420c 99 what are these wires for?-null_zps383d52fe.jpg   E420c 99 what are these wires for?-null_zps91b1199a.jpg  
Dot3 is offline  
Old 11-09-2013, 11:57 AM
  #9  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2011
Location: Albuquerque, NM
Posts: 380
Total Cats: -14
Default

Can someone running e420c on a 99 take a picture of their board and plugs?
Dot3 is offline  
Old 11-12-2013, 05:50 PM
  #10  
Senior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Aug 2005
Location: Gig Harbor, WA
Posts: 488
Total Cats: 3
Default

Have you tried contacting Adaptronic? They should be able to sort you out.
TurboRoach is offline  
Old 11-12-2013, 08:40 PM
  #11  
Junior Member
Thread Starter
iTrader: (1)
 
Join Date: Oct 2011
Location: Albuquerque, NM
Posts: 380
Total Cats: -14
Default

Yes I'm waiting for a response.
I got it idling today somehow.
Dot3 is offline  
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
nick470
MEGAsquirt
7
06-16-2017 01:53 PM
slomiata
MEGAsquirt
5
10-07-2015 01:11 PM
viriiguy
General Miata Chat
5
09-28-2015 07:39 PM
btabor
ECUs and Tuning
10
09-28-2015 05:33 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: E420c 99 what are these wires for?


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.