Bond's Yata v2.0 - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 05-27-2011, 11:56 AM   #21
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

Let me know if you need any parts, I'm trying to shrink my garage. Besides, I need an excuse to drive the green car.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2011, 12:05 PM   #22
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Southlake,Texas
Posts: 3,251
Total Cats: 17
Default

A/C Compressor? Got one?
Bond is offline   Reply With Quote
Old 05-27-2011, 02:05 PM   #23
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

Quote:
Originally Posted by Bond View Post
A/C Compressor? Got one?
fora 1.6 but the not-so-good state of my AC was a motivating factor in it's removal. All that **** is in Irving. How do you know the compressor is bad?
hustler is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2011, 09:42 PM   #24
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Southlake,Texas
Posts: 3,251
Total Cats: 17
Default

I don't. I don't know **** about AC, but I am trying really hard to keep it. I might just bring it to a shop and tell them to fix it. I ditched a/c last time, and had trouble getting laid.
Bond is offline   Reply With Quote
Old 05-28-2011, 10:04 PM   #25
NB/VVT Connoisseur
iTrader: (23)
 
viperormiata's Avatar
 
Join Date: Aug 2008
Location: Key West
Posts: 6,065
Total Cats: 253
Default

When was the last time you did a recharge?
viperormiata is offline   Reply With Quote
Old 05-29-2011, 02:08 AM   #26
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

Quote:
Originally Posted by viperormiata View Post
When was the last time you did a recharge?
Yep, this was my next suggestion. Try some cheap R134 and see if it makes the compressor work and / or fill it will that **** and put dye in and start looking for leaks.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2011, 02:54 PM   #27
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

I just drove by this ho, the paint looks great.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2011, 09:15 PM   #28
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Southlake,Texas
Posts: 3,251
Total Cats: 17
Default

Ok, so a little update.

Been DD'ing the car, fixing minor problems and ****. Yanked the AC.

Began my MS install. Everything went well, until I had to start the car to match the timing up. It won't start. It cranks well at ~350rpm or so but it won't catch.

Anybody want to chime in and tell me what I fucked up? I will be searching threads in the meantime. I'll snap some pics aswell.

btw, it's ms2 with 3.1.0 extra I believe.

TIA
Bond is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2011, 09:19 PM   #29
Senior Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Sep 2010
Location: misery
Posts: 1,130
Total Cats: 9
Default

Quote:
Originally Posted by Bond View Post
I'm keeping my a\c this time around.
Quote:
Originally Posted by Bond View Post
Yanked the AC.
hahahhahahahaha


HAHAHHAHAHHAHAH!!!!HAHAHHAHAHAHAHHAHAHH!!!!!!!!!11 11!!

i feel the same way about red na's as you felt when you picked this up. i didn't read anything else.
have fun with that car!
phillyb is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2011, 09:42 PM   #30
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,818
Total Cats: 1,780
Default

Quote:
Originally Posted by Bond View Post
Ok, so a little update.

Been DD'ing the car, fixing minor problems and ****. Yanked the AC.

Began my MS install. Everything went well, until I had to start the car to match the timing up. It won't start. It cranks well at ~350rpm or so but it won't catch.

Anybody want to chime in and tell me what I fucked up? I will be searching threads in the meantime. I'll snap some pics aswell.

btw, it's ms2 with 3.1.0 extra I believe.

TIA
first things first. are you getting a tach signal in TS when cranking? are the coolant, air temp, tps, and o2 sensors displaying correct values? are you still running smaller injectors? I see nothing in the map I loaded that would cause it not to start.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 07-06-2011, 10:15 PM   #31
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Southlake,Texas
Posts: 3,251
Total Cats: 17
Default

Tach in TS is good, ~350 rpm or so.

Everything calibrated, atleast I think. Still have the stock inj in, 230cc.

Checked for fuel and spark, got both. I got it to start using alot of throttle, it ran like ****. Then that was it. I changed my req fuel to 1600cc engine, 230cc/min inj, 4 cyl.

What else is there? Injector delay?

I'm lost.
Bond is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2011, 10:20 PM   #32
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,818
Total Cats: 1,780
Default

change req_fuel from 6.2 to ~11. not enough fuel.
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 07-06-2011, 10:27 PM   #33
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Southlake,Texas
Posts: 3,251
Total Cats: 17
Default

It's at 11.7 with those settings. Should I be trying to start the car with the timing fixed at 10* or what?
Bond is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2011, 10:56 PM   #34
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,818
Total Cats: 1,780
Default

doesnt really matter if youre not synced yet. could be anywhere right now. but sounds like you need more fuelz.


see if this map helps.
Attached Files
File Type: msq BOND_TO_TRY.msq (79.1 KB, 53 views)
Braineack is online now   Reply With Quote
Old 07-06-2011, 11:23 PM   #35
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Southlake,Texas
Posts: 3,251
Total Cats: 17
Default

That map made starting easier. It won't idle without my foot on the pedal though. My WB02 is going wacko, it's all over the place. I tried adjusting the idle valve but that didnt do much.

What should I be messing with to get it to idle? And for my TPS, I am stock, so what are my values? 254 closed and 255 open didn't work very well.

Edit: Got it to idle with the screw all the way out. Saw 16 afr pulling 22 vaccumm. Going to richen up a bit and see what happens.

Name:  DSC07955.jpg
Views: 2
Size:  68.5 KB

Name:  DSC07956.jpg
Views: 3
Size:  77.9 KB

Name:  DSC07958.jpg
Views: 2
Size:  78.7 KB

Last edited by Bond; 07-07-2011 at 12:41 AM.
Bond is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2011, 12:40 AM   #36
Elite Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default

Daddy Faeflora cured the idle sickness. Just needed more fuel.
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2011, 12:43 AM   #37
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

I'm off on Friday, do you need me to get that car running for you? Are you in Denton or Southlake?
hustler is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2011, 01:01 AM   #38
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

It would be pretty cool if you had a bunch of bare wires floating around in there.
hustler is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2011, 01:02 AM   #39
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (6)
 
Join Date: Nov 2007
Location: Southlake,Texas
Posts: 3,251
Total Cats: 17
Default

Car is in Southlake. I will be messing with it all day tomorrow as well, so hopefully I can figure it out. Plus, I don't have any NT-01's laying around. LOL.

However, I may give you a call tomorrow when I get stuck, or blow my **** up.

Don't hate on my AIT wires
Bond is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2011, 01:10 AM   #40
Tour de Franzia
iTrader: (6)
 
hustler's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Republic of Dallas
Posts: 29,114
Total Cats: 351
Default

Quote:
Originally Posted by Bond View Post
Car is in Southlake. I will be messing with it all day tomorrow as well, so hopefully I can figure it out. Plus, I don't have any NT-01's laying around. LOL.

However, I may give you a call tomorrow when I get stuck, or blow my **** up.

Don't hate on my AIT wires
You get a special "bottom" price.
hustler is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Jon Bond Performance - Supercharger Service TNTUBA Supercharger Discussion 0 04-21-2015 07:55 AM
Bond Vigilantes: Where art thou?! Scrappy Jack Current Events, News, Politics 2 05-11-2012 06:10 PM
Advice on what to do with the MOAB (long post) mgeoffriau General Miata Chat 17 11-09-2011 11:08 AM
Get out of municipal bonds JasonC SBB Insert BS here 2 04-09-2009 07:47 PM
Need opinions... KPLAFIN General Miata Chat 4 07-18-2007 03:14 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:22 PM.