Build Threads Building a motor? Post the progress here.

Little car BIG dumpster fire part II

 
Old 05-15-2018, 09:18 PM
  #121  
Elite Member
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9,992
Total Cats: 1,451
Default

concealer404 is offline  
Old 05-15-2018, 09:20 PM
  #122  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Location: United States
Posts: 196
Total Cats: -8
Default

Alright, **** it. Since its a hopeless dumpster fire, ******* FREE!
LittleCarBigFun is offline  
Old 05-15-2018, 09:23 PM
  #123  
SadFab CEO
iTrader: (3)
 
hi_im_sean's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: your mom's house phoenix, AZ
Posts: 4,499
Total Cats: 1,040
Default

Will you deliver?
hi_im_sean is offline  
Old 05-15-2018, 09:24 PM
  #124  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Location: United States
Posts: 196
Total Cats: -8
Default

I could try. ******* thing won't run
LittleCarBigFun is offline  
Old 05-15-2018, 09:26 PM
  #125  
Junior Member
 
Join Date: Mar 2016
Location: Brisbane, Australia
Posts: 69
Total Cats: 30
Default

lol. Walk away, go have a beer, come back tomorrow and you'll get it done in no time. **** just gets worse when you're worked up and frustrated. Happens to me almost every time I work on the car.
ManiacLachy is offline  
Old 05-15-2018, 11:43 PM
  #126  
Elite Member
iTrader: (6)
 
Join Date: Feb 2013
Location: Staunton, Va
Posts: 3,054
Total Cats: 358
Default

Yep, go find something else to do for a little while.
ryansmoneypit is offline  
Old 05-16-2018, 08:57 AM
  #127  
Elite Member
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9,992
Total Cats: 1,451
Default

Oh if it won't run at all, that's not the TPS. It'll start and idle with no TPS signal at all (as you found earlier).
concealer404 is offline  
Old 05-16-2018, 09:04 AM
  #128  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Location: United States
Posts: 196
Total Cats: -8
Default

Originally Posted by concealer404 View Post
Oh if it won't run at all, that's not the TPS. It'll start and idle with no TPS signal at all (as you found earlier).
Right, it just won't sense the signal from the tps
LittleCarBigFun is offline  
Old 05-16-2018, 09:39 AM
  #129  
Elite Member
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9,992
Total Cats: 1,451
Default

Are we having an actual discussion or are you just parroting what i'm saying without understanding?

Does the car run or not? You said it doesn't. Does it actually run?
concealer404 is offline  
Old 05-16-2018, 09:41 AM
  #130  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Location: United States
Posts: 196
Total Cats: -8
Default

My bad, I meant that it'll turn on and idle, but nothing past that. Any throttle that's applied, the car immediately dies
LittleCarBigFun is offline  
Old 05-16-2018, 09:45 AM
  #131  
Elite Member
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9,992
Total Cats: 1,451
Default

Gotta be concise, otherwise you don't get anywhere.

Fix your TPS. Once you've got a handle on that, fix your wideband. Then re-evaluate.
concealer404 is offline  
Old 05-16-2018, 09:46 AM
  #132  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Location: United States
Posts: 196
Total Cats: -8
Default

I'll probably replace my wideband, and Lars is gonna be awesome and drop ship me a new tps.
LittleCarBigFun is offline  
Old 05-16-2018, 10:10 AM
  #133  
Elite Member
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9,992
Total Cats: 1,451
Default

How did you arrive at the conclusion that the TPS is defective?

I would verify that your wideband is broken before you replace it. No offense but you don't seem to have any idea what you're doing, so it's more than likely that you just don't have it hooked up right, or it might be something little like a dead sensor. Throwing $160 at the problem without having an understanding of what is actually wrong doesn't have a great chance of success.
concealer404 is offline  
Old 05-16-2018, 10:15 AM
  #134  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Location: United States
Posts: 196
Total Cats: -8
Default

Makes sense, and the wideband has been throwing the E8 error code on and off lately. I'd have to check the wiring again since the shop did it. And the tps had no voltage going to it whatsoever.
LittleCarBigFun is offline  
Old 05-16-2018, 10:17 AM
  #135  
Elite Member
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9,992
Total Cats: 1,451
Default

Originally Posted by LittleCarBigFun View Post
Makes sense, and the wideband has been throwing the E8 error code on and off lately. I'd have to check the wiring again since the shop did it. And the tps had no voltage going to it whatsoever.
Going TO it? As in it isn't being supplied reference power?
concealer404 is offline  
Old 05-16-2018, 10:20 AM
  #136  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Location: United States
Posts: 196
Total Cats: -8
Default

The wire that's supplying the voltage is giving off the 5v reading, but I'm not able to get a proper ground with any of the prongs in the tps.
LittleCarBigFun is offline  
Old 05-16-2018, 10:23 AM
  #137  
Elite Member
iTrader: (3)
 
concealer404's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 9,992
Total Cats: 1,451
Default

Got a diagram handy? I didn't look into this much when i did this job the other day. I swapped two wires and went on with my ilfe.

I suspect there's a ground in the wiring going TO the TPS. If so, do you get a good ground through that?
concealer404 is offline  
Old 05-16-2018, 10:25 AM
  #138  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Location: United States
Posts: 196
Total Cats: -8
Default

I'll have to check again, but I don't have a diagram. I did switch the wires, but that did nothing, as there was still no signal coming from the tps
LittleCarBigFun is offline  
Old 05-16-2018, 10:26 AM
  #139  
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 75,674
Total Cats: 2,208
Default

it's the black/green wire.
Braineack is offline  
Old 05-16-2018, 10:28 AM
  #140  
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2017
Location: United States
Posts: 196
Total Cats: -8
Default

Oh...I switched the black and red wire...
LittleCarBigFun is offline  

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Little car BIG dumpster fire part II


Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.