Timing errors with AEM EMS-4 (crank sensor) - Page 4 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


ECUs and Tuning Discuss Engine Management, Tuning, & Programming

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 06-21-2013, 12:31 PM   #61
Elite Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 6,454
Total Cats: 80
Default

You need to adjust the trigger latency which in the software, which is in microseconds.
The software assumes a certain latency and you need to adjust it so you get the same timing at idle and at high RPM.
JasonC SBB is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2013, 12:47 PM   #62
Elite Member
iTrader: (1)
 
Leafy's Avatar
 
Join Date: Jun 2012
Location: NH
Posts: 9,091
Total Cats: 90
Default

Hmmm I'm going to have to see if AEM lets you adjust that.
Leafy is offline   Reply With Quote
Old 06-21-2013, 06:25 PM   #63
Elite Member
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 6,454
Total Cats: 80
Default

SEries 1 did.
JasonC SBB is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
15x10 - 15x11 6UL @ 949 Racing emilio700 Wheels and Tires 151 06-02-2017 03:36 PM
Why dynos should plot Torque divided by MAP JasonC SBB ECUs and Tuning 11 10-27-2015 05:56 PM
Looking for some EMS4 help E=MC^2 DIY Turbo Discussion 29 10-20-2015 01:03 AM
Someone help me with AE ihiryu MEGAsquirt 33 10-08-2015 05:56 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:50 AM.