Code 17 from the ECU - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 07-22-2006, 01:15 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
 
steelrat's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 514
Total Cats: 0
Default Code 17 from the ECU

OK... well I've been playing with the new blower for about a week or so.... (almost).... But I've also picked up an annoying code 17 out of the ECU (o2 signal not changing in 20 sec) while in "off-boost" conditions. If you change the throttle position, it goes away (as you would expect).

Occasionally especially on cold start, there's a little "bog" feel in off boost too....

I've replaced the O2 -- the original 4 wire was the OEM... and at 11 years old I figured it was on the way out... (2+ years of boost too).

I've got a EM Blue, autotune... all wiring for the autotune has been redone... The new 4-wire (universal bosch) was done as per the FM manual...

On boost is seems to be OK.... but I'm not 100% certain, since I've been running out of injectors, so I am getting the 305's cleaned next week, while I'm on vacation.

Does anybody have any suggestions about what to check? If you put a volt metre on the O2 wires, can you read the "output"?

Dave,
steelrat is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 09:14 AM   #2
AFM Crusader
iTrader: (18)
 
olderguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Wayne, NJ
Posts: 4,438
Total Cats: 84
Default

With a voltmeter, when it is warmed up, you should see a voltage cycling from around .20 to .80 at idle. This is from the sensor wire to ground.
olderguy is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 10:52 AM   #3
Senior Member
Thread Starter
 
steelrat's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 514
Total Cats: 0
Default

Thanks OG... Will check....

Dave,

Last edited by steelrat; 07-22-2006 at 11:27 AM.
steelrat is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2006, 06:51 PM   #4
Senior Member
Thread Starter
 
steelrat's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 514
Total Cats: 0
Default

OK found the source.... Make one vote for the dumbass award...

The TPS harness is extended with the SC (since the Throttle body is on the back of the blower).... Well I found that one of the wires which had been soldered on lost it's shrink wrap at some point, so it was contacting a metal clamp for the intake hoses....

New O2 probably not required... but It's there now....

Something for people to check though....

Dave,
steelrat is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Raleigh: Fiberglass headlight scope, 1.6L ECU, AFM, Hardtop latches, more bigmackloud Miata parts for sale/trade 13 09-22-2017 01:34 PM
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM
Help multi issues here! ReallyRottenTurbo MEGAsquirt 4 09-22-2015 01:49 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:26 AM.