On-going problem with turbo miata! - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 02-13-2011, 11:18 AM   #1
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2008
Posts: 25
Total Cats: 0
Default On-going problem with turbo miata!

Having a problem with my miata, really puzzling me it is!

Basically the symptoms are:
  • Missfiring, sometimes more often than others and only when you really open the throttle
  • Hunting on Idle til warm then idling really low (around 600rpm)
  • Kagarooing in low rpms when driving
  • I have a AFR guage and the readings can go a bit crazy sometimes
  • I have noticed the Idle control valve makes no difference on idle

I have changed the leads and spark plugs recently (couple of months) as i did have a missfire caused by faulty leads which did solve that problem, I did assume this issue could be a possible vaccuum leak but ive been doing the spray testing with WD40 and i cannot find anything!!

I have plugged my laptop into my megasquirt and looking at the Megatune gauges i have noticed that the AFR readings on there are well off compared to my AFR guage, also shows my MAP is reading 30kpa on the low 600rpm idle but when hunting around 1000rpm it is 34kpa.

Hope someone can help me diagnose my problem!

thanks
parkiboy is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2011, 11:55 AM   #2
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,872
Total Cats: 1,790
Default

fix your tune...
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2011, 12:28 PM   #3
Newb
Thread Starter
 
Join Date: May 2008
Posts: 25
Total Cats: 0
Default

tune has been fine, wouldnt just suddenly change would it??
parkiboy is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2011, 12:32 PM   #4
IHI
Junior Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: The Netherlands
Posts: 200
Total Cats: 1
Default

Coils broken? But hunting at idle sounds like a lean mixture.
IHI is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2011, 04:14 PM   #5
Want fries with that?
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2009
Location: Twin Cities, Minnesota
Posts: 2,023
Total Cats: -1
Default

What's your setup?
rider384 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mystery Engine Trouble. Halp, mt.net! vehicular General Miata Chat 12 09-14-2015 04:17 PM
New here, saying hi, here's what I'm workin with. SuperSneakySecretSquirrel Meet and Greet 5 09-06-2015 09:30 PM
2009 Subaru WRX Hatchback - Pearl White - 83k miles - $16999 Braineack Cars for sale/trade 3 09-04-2015 03:12 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:33 AM.