Hesitation, sounds like Subaru - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 12-12-2010, 10:23 AM   #21
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Apr 2008
Location: Longs, SC
Posts: 2,583
Total Cats: 13
Default

(didnt read through the whole thread, but I did read the first post)

Mine was jsut doing this because I took too long to replace my spark plug wires. They were arking against the VC.
icantthink4155 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 01:05 PM   #22
Elite Member
iTrader: (4)
 
MartinezA92's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Mountain View, CA
Posts: 1,702
Total Cats: 28
Default

There was a point where I was running on 3 cylinders. Sometimes it would run on 2. It was a fuel problem, my LC1 would read full lean anytime it happened. It had nothing to do with the harness, it was an MS issue. At the time I had the MS laying on the floor on the passenger side, tapping it with my hand would make it run on 4 again. Had some fun with a soldering iron and the injector circuits on the MS and it hasn't happened since. Just throwing it out there.
MartinezA92 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2010, 02:55 PM   #23
Elite Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 8,782
Total Cats: 119
Default

Quote:
Originally Posted by MartinezA92 View Post
There was a point where I was running on 3 cylinders. Sometimes it would run on 2. It was a fuel problem, my LC1 would read full lean anytime it happened. It had nothing to do with the harness, it was an MS issue. At the time I had the MS laying on the floor on the passenger side, tapping it with my hand would make it run on 4 again. Had some fun with a soldering iron and the injector circuits on the MS and it hasn't happened since. Just throwing it out there.
I agree, it is Braineack's fault.
Faeflora is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 01:53 PM   #24
Junior Member
iTrader: (7)
 
Join Date: Feb 2007
Location: Overland Park, KS
Posts: 395
Total Cats: 6
Default

Joseph, I had a very similar problem two weeks ago. Turned out to be a dead injector (RC Engineering). My injectors also had less than 2,000 miles on them.

Spark and compression were ok. I put a mechanics stethoscope on each injector with the engine running. The injector on number two was silent.

You can try switching them to see if it is a injector harness issue, but I pulled the injectors and bench tested with a 12v source which confirmed my problem.

I sent them off to be serviced but I ended up having to buy a new injector.

New injector resolved the problem 100%.
MazDilla is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2010, 02:03 PM   #25
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,793
Default

Quote:
Originally Posted by curly View Post
I don't think our engines will run on 1 cylinder.
Nope, but they will on two. and they'll sound like a Subaru when revved...
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2010, 03:57 PM   #26
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2005
Location: Middletown, DE
Posts: 221
Total Cats: 1
Default

Well, cylinder 4 is still unresponsive after swapping injectors with cylinder 1. If a MS injector driver is bad, it would affect two cylinders, wouldn't it? I'm going to be picking up a compression tester sometime this week and doing that. Lack of time, cold weather, and not having a garage sucks ***..
Joseph B is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2010, 07:06 PM   #27
Supporting Vendor
iTrader: (10)
 
Reverant's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Athens, Greece
Posts: 5,441
Total Cats: 199
Default

Quote:
Originally Posted by Joseph B View Post
Well, cylinder 4 is still unresponsive after swapping injectors with cylinder 1. If a MS injector driver is bad, it would affect two cylinders, wouldn't it?
No, it would only affect one cylinder as your unit is setup for sequential injection.
Reverant is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buzzing from driver side of engine bay? (MS3 install) nick470 MEGAsquirt 7 06-16-2017 02:53 PM
Low oil pressure after 1.8 swap and new turbo setup JesseTheNoob DIY Turbo Discussion 15 09-30-2015 03:44 PM
"Chimney Ethanol" E100 MiataGarage Engine Performance 5 09-30-2015 12:04 AM
Are my coils failing? viriiguy General Miata Chat 5 09-28-2015 08:39 PM
2009 Subaru WRX Hatchback - Pearl White - 83k miles - $16999 Braineack Cars for sale/trade 3 09-04-2015 03:12 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:04 AM.