How many cylinders? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-28-2010, 10:02 PM   #1
Want fries with that?
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2009
Location: Twin Cities, Minnesota
Posts: 2,023
Total Cats: -1
Default How many cylinders?

Am I running on:

I just wired in a set of 88 RX7 injectors (Non plug n' play, accident, but they came with clips and hardware so I don't mind). I wired in the clips and it does start right up... Crappily.

Unfortunately I was looking at TSMS but I forgot to start datalogging.
rider384 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2010, 10:11 PM   #2
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Aug 2006
Location: Central-ish VA
Posts: 4,449
Total Cats: 16
Default

Sounds like all 4 to me. One is def off though.

Also, tell that woman to shut up!
neogenesis2004 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2010, 10:18 PM   #3
Want fries with that?
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2009
Location: Twin Cities, Minnesota
Posts: 2,023
Total Cats: -1
Default

Quote:
Originally Posted by neogenesis2004 View Post
Sounds like all 4 to me. One is def off though.

Also, tell that woman to shut up!
What could cause this? It was running fine before the swap. Sticking injector?

Also, that's my sister, lol.
rider384 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2010, 10:19 PM   #4
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Aug 2006
Location: Central-ish VA
Posts: 4,449
Total Cats: 16
Default

This is why we always say to get the injectors cleaned before installing. One could be straight up clogged for all we know.
neogenesis2004 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2010, 10:43 PM   #5
mkturbo.com
iTrader: (24)
 
shuiend's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Charleston SC
Posts: 13,775
Total Cats: 1,106
Default

Quote:
Originally Posted by rider384 View Post
What could cause this? It was running fine before the swap. Sticking injector?

Also, that's my sister, lol.
How old is she? And Pics?
shuiend is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2010, 10:50 PM   #6
Elite Member
iTrader: (24)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Cypress, TX
Posts: 3,778
Total Cats: 35
Default

3

How old are your spark plugs? I had one that would repeatedly foul, even though it cleaned up and looked perfect.



Now post pictures of your sister.
Bryce is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2010, 10:56 PM   #7
Want fries with that?
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2009
Location: Twin Cities, Minnesota
Posts: 2,023
Total Cats: -1
Default

19, and you don't want pics.

Plugs and wires are ~1,000 miles old.
rider384 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2010, 10:58 PM   #8
Want fries with that?
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2009
Location: Twin Cities, Minnesota
Posts: 2,023
Total Cats: -1
Default

Ok so I'm gonna go test it like this:
Remove spark plug wire 1. Start engine.
If it runs worse, replace and remove wire 2. If it runs the same, it's that cyl that's the problem. Ect ect... Sound good?
rider384 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 02:56 AM   #9
Elite Member
iTrader: (24)
 
Join Date: Jul 2007
Location: Cypress, TX
Posts: 3,778
Total Cats: 35
Default

Yup.
Bryce is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2010, 01:45 PM   #10
Want fries with that?
Thread Starter
iTrader: (3)
 
Join Date: Oct 2009
Location: Twin Cities, Minnesota
Posts: 2,023
Total Cats: -1
Default

Cyl number 1 is not working. I'm guessing a dead injector.

EDIT: Switched out the injector in question to cyl number 2, and suddenly that's the one that's not working. How can I test if it's stuck closed or just dead?

EDIT2: Injector was stuck closed. Carburettor cleaner and a little bit of prodding fixed that.

Last edited by rider384; 06-29-2010 at 04:19 PM.
rider384 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 57 07-19-2017 05:11 PM
wiring wideband ground to battery terminal btabor ECUs and Tuning 10 09-28-2015 06:33 PM
In what world... curly MEGAsquirt 11 09-22-2015 12:54 PM
Squiblez 1996 Montego blue Squiblez Build Threads 2 09-22-2015 11:17 AM
1.6 clutch/flywheel on 1.8/6spd concealer404 Suspension, Brakes, Drivetrain 8 09-17-2015 01:04 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:38 PM.