its always something.... - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-02-2010, 02:21 AM   #21
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Freehold, NJ
Posts: 1,577
Total Cats: -2
Default

tried COP's(coil on plug setup) and a stock coilpack and racingbeat wires. pretty sure its the injector and/or the injector harness
disturbedfan121 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2010, 02:52 AM   #22
Elite Member
iTrader: (2)
 
triple88a's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Chicago, IL
Posts: 9,131
Total Cats: 598
Default

turbo came unglued? sorry had to ask

triple88a is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2010, 02:56 AM   #23
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Freehold, NJ
Posts: 1,577
Total Cats: -2
Default

Quote:
Originally Posted by triple88a View Post
turbo came unglued? sorry had to ask

FUUCCKKK i didn't even think about that. I'll hit it up with some krazy glue and that **** will last forever.
disturbedfan121 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2010, 10:22 AM   #24
Elite Member
iTrader: (10)
 
IcantDo55's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: VA Beach
Posts: 1,764
Total Cats: 18
Default

Time for a compression and leak down test.
IcantDo55 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2010, 10:44 AM   #25
Elite Member
iTrader: (9)
 
TurboTim's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chesterfield, NJ
Posts: 6,485
Total Cats: 248
Default

Acorns in the timing belt? Oh wait, wrong Mob member

How full was your tank when it was parked? The more air in the tank, the quicker it goes bad.
TurboTim is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2010, 10:50 AM   #26
Elite Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Colorado
Posts: 1,669
Total Cats: 36
Default

Quote:
Originally Posted by disturbedfan121 View Post
it actually did smooth out occasionally, which is what threw me off.
Honestly it does sound like injectors to me.The one and only time I filled up with AM/PM gas one of mine got stuck. It would run really rough under any sort of load (3 cylinder powa) and occasionally it would get better for a few moments. The unplug a injector idea is a good one. Thats how I figured out which one it was. Does MS have a way to shut down individual injectors? My system had that at the time, which saved me a lot of headaches and time under the hood.

If its not that, then I am trying to think of things that can happen while sitting to cause this, and condensation on an electrical part is one of them. If you have a intermittent short or something from say a wire going through the firewall with minimal insualation that has some condensation on it then it could mess with anything. But honestly thats a long shot.
Sparetire is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2010, 11:18 AM   #27
Junior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2009
Location: Niagara Falls, ON
Posts: 433
Total Cats: 0
Default

There is a drain bolt on the miata tank...and winter gas is also different from summer gas. I dont know if you put winter gas in it, but if you did and its warm out now it could cause that problem. Why dont you just pull the fuel rail and prime the key and see where fuel is coming out.
stranges12712 is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2010, 11:35 PM   #28
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Freehold, NJ
Posts: 1,577
Total Cats: -2
Default

all great idea, I'm getting 2 other injectors on sunday and put them in. 2 for safe measure lol

Its easy enough to unclip the injector from the harness.
Gas is from last week or so. I got a tank of 93 the same day about an hr or so before in my other car and that turbo car ran fine.
disturbedfan121 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2010, 02:01 AM   #29
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Trenton, NJ
Posts: 1,125
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by disturbedfan121 View Post
all great idea, I'm getting 2 other injectors on sunday and put them in. 2 for safe measure lol

Its easy enough to unclip the injector from the harness.
Gas is from last week or so. I got a tank of 93 the same day about an hr or so before in my other car and that turbo car ran fine.
You know what's easier?? SWITCH INJECTOR 2 WITH INJECTOR 1 AND SEE IF YOU STILL HAVE THE SAME PROBLEM ON INJECTOR 2!!!!!!!!!


Jesus Christ dude. First you think your COPs are bad and look for new COPs or to borrow a set before actually just swapping them around and seeing if the same problem exists. I STILL think its a wiring issue. Either on the COP harness, the injector harness, OR at the MS itself. Swapping injectors take a total of 10 minutes and costs you $0.
ArtieParty is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2010, 05:10 AM   #30
Senior Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brisbane, Australia
Posts: 1,272
Total Cats: 32
Default

Tap each injector with something like a screwdriver handle while the car is running, if you haven't tried this already. It cured a stuck injector on my NA!
timk is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 05:13 PM   #31
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Freehold, NJ
Posts: 1,577
Total Cats: -2
Default

wtf! new injectors and decided to switch the stock FPR, and there's no ******* difference. **** this pos.
disturbedfan121 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2010, 05:31 PM   #32
Junior Member
iTrader: (3)
 
Join Date: Mar 2009
Location: Birmingham, AL
Posts: 254
Total Cats: 3
Default

If your cops are still ran by the stock igniter I would check that. Unfortunately only way to check is with another good igniter.
kww502 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2010, 05:53 PM   #33
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Trenton, NJ
Posts: 1,125
Total Cats: 0
Default

We found out the problem of Bryan's car. I'll let him tell you all about it.
ArtieParty is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2010, 05:55 PM   #34
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2007
Location: North Jersey
Posts: 721
Total Cats: 0
Default

i sense that this is going to be good......waiting.
budget racer is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 11:20 AM   #35
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Freehold, NJ
Posts: 1,577
Total Cats: -2
Default

so thanx to paul for coming over to look at the car, he discovered what is wrong. The timing got thrown off, badly. doing a timing belt on sunday and hopefully its the only problem
disturbedfan121 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2010, 09:59 PM   #36
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Trenton, NJ
Posts: 1,125
Total Cats: 0
Default

I know you have a new belt, but do you have a new tensioner, idler, and spring?
ArtieParty is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2010, 12:40 PM   #37
Elite Member
Thread Starter
iTrader: (5)
 
Join Date: Jan 2007
Location: Freehold, NJ
Posts: 1,577
Total Cats: -2
Default

Quote:
Originally Posted by ArtieParty View Post
I know you have a new belt, but do you have a new tensioner, idler, and spring?
no....
disturbedfan121 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help me tune this beast 1.6 EMB Greddy xveganxcowboyx E-Manage 5 05-12-2013 08:07 PM
Idle issue with MS2 unit, Log and Msq inside. Cross MEGAsquirt 70 06-29-2011 03:29 PM
Bled brakes, now ebrake no workie, HELP!!!! neogenesis2004 General Miata Chat 3 05-18-2007 01:48 AM
large honeycomb for in front of intercooler / radiator? y8s DIY Turbo Discussion 19 02-24-2007 07:34 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:15 PM.