locate the 02 sensor engine harness plug? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 04-03-2008, 06:01 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Location: ohio
Posts: 128
Total Cats: 0
Default locate the 02 sensor engine harness plug?

hey guys,
gotta a stupid question.(ready for a reeming) were is the 02 sensor engine harness plug on a 1.6?

I seen my 02 sensor was unplugged and cant find were to plug it in at!
zoomnick is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 06:04 PM   #2
Elite Member
iTrader: (13)
 
cjernigan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta, GA
Posts: 8,147
Total Cats: 6
Default

On 1.8s its behind the motor, dig around back there.
cjernigan is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 06:08 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Location: ohio
Posts: 128
Total Cats: 0
Default

yeah ive been looking.....the only thing i can find unhooked is a single wire that runs off the harness up by the cam angle sensor..i took a pic of it but cant figure out how to load it up.
zoomnick is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 06:12 PM   #4
Elite Member
iTrader: (14)
 
Join Date: Mar 2006
Location: Edmonton, AB
Posts: 4,921
Total Cats: 0
Default

That's the connector/wire you are looking for.
jayc72 is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 06:18 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Location: ohio
Posts: 128
Total Cats: 0
Default

i was hopeing but it just seemed to far away. not to second guess you but are you sure?
zoomnick is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 06:26 PM   #6
Boost Pope
iTrader: (8)
 
Joe Perez's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Delicious and Moist.
Posts: 26,326
Total Cats: 1,926
Default

He speaks true. The factory O2 sensor has an abnormally long cable coming off it. The connector that it goes to is a single spade-type receptacle which terminates behind the head, near the CAS.
Joe Perez is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 06:37 PM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2008
Location: ohio
Posts: 128
Total Cats: 0
Default

goin to hook it up!!!!!! thanks again..

maybe this will fix my running reral rich problem?
zoomnick is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2008, 07:36 AM   #8
I haz no trubo
iTrader: (2)
 
Oscar's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bolton, UK
Posts: 3,021
Total Cats: 114
Default

true, my 1.8 NBO2 had a cable running back around the head with the plug near the CAS sensor
Oscar is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3rd Time's a Charm...hopefully. zephyrusaurai Meet and Greet 2 09-28-2015 11:59 PM
wiring wideband ground to battery terminal btabor ECUs and Tuning 10 09-28-2015 06:33 PM
VR6 to Miata Swap ScrapinMX5 Meet and Greet 8 09-28-2015 02:04 PM
Momo Mod .78 330mm L4nthonyl Miata parts for sale/trade 1 09-25-2015 05:18 PM
mm0105 Will not Power Up slomiata MEGAsquirt 1 09-15-2015 07:28 PM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:35 AM.