what problems does your car have at the moment? - Page 4 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


General Miata Chat A place to talk about anything Miata

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 01-03-2007, 10:25 AM   #61
Senior Member
 
steelrat's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 514
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by braineack View Post
- Bad Oil Consumption
1qt every 750-1000 miles. Burning oil smell. No visable leaks.
Either: Oil Drainage problem, Rings, or Valve Guide Seals
I'll be tinkering with the oil plumbing this weekend, I hope it's just the heavy rotation of my CHRA.
I found with mine.... it was the rings. Compression was down on 3 and 4... and not the best on the rest of them. When I did the motor swap last spring, I found that there was a significant amount of stuff in the combustion chambers on 3 and 4 from burning all the oil... and even the backs of the exhaust valves were caked....

Might want to do a compression test/leak-down.... and just see where it's loosing it from.....

Dave,
steelrat is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2007, 05:03 PM   #62
Junior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: West Palm Beach Fl
Posts: 242
Total Cats: -2
Default

Mine clicks but will not start. Keep playing with the the key and it will start. Ive replaced ignition switch, starter, battery, cleaned and tightened all grounds and connections. Ive pretty much given up and live with it
gman3 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2007, 05:14 PM   #63
Elite Member
iTrader: (5)
 
m2cupcar's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Atlanta
Posts: 7,236
Total Cats: 288
Default

Mine was the same way. Then I parked it, worked on it for two years and the problem has never resurfaced.
m2cupcar is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 12:47 AM   #64
y8s
2 Props,3 Dildos,& 1 Cat
iTrader: (8)
 
y8s's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Fake Virginia
Posts: 19,038
Total Cats: 407
Default

i bled my clutch. a while ago.

N/A miata runs good in cold weather. begi begi where's my IC
y8s is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 01:44 AM   #65
Elite Member
iTrader: (11)
 
Trent's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Louisiana
Posts: 1,625
Total Cats: 5
Default

I need to find a suitable helper spring for my wastegate actuator.
Also, i need a clutch in the immediate future.
Trent is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2007, 10:19 AM   #66
Senior Member
 
steelrat's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 514
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by gman3 View Post
Mine clicks but will not start. Keep playing with the the key and it will start. Ive replaced ignition switch, starter, battery, cleaned and tightened all grounds and connections. Ive pretty much given up and live with it
Did you check the ignition switch as per the m.net stuff? I had mine, where the wiring was melted on both sides of the connector. Got a new harness/connector from a 626 (early 90's...) bolted right up... just had to splice the factory harness.... Been good ever since....

Have you checked if you have any fuel pressure when you first turn it on? Maybe it takes a few moments to get pressure in the lines.... Might want to try installing a pressure gauge, and do the diagnostic tests on the FP.... (jumper FP + grnd in the diagnostic connector), see what happens, if it builds pressure quickly, holds pressure, etc.....

Dave,
steelrat is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help multi issues here! ReallyRottenTurbo MEGAsquirt 4 09-22-2015 01:49 PM
Mystery Engine Trouble. Halp, mt.net! vehicular General Miata Chat 12 09-14-2015 04:17 PM
Twitchy car (tail happy problem) bigben Race Prep 16 09-11-2015 04:41 PM
Annoying little leaks AlwaysBroken Engine Performance 5 09-06-2015 01:53 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:33 AM.