who here is running a 2871 w/3in dp at 14psi?? - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


Insert BS here A place to discuss anything you want

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
Old 06-16-2008, 09:20 AM   #1
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
dc2696's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Edmonton Ab, Canada
Posts: 1,176
Total Cats: 13
Default who here is running a 2871 w/3in dp at 14psi??

MEEEEEEE!!!!!! Hahahahahahahahahahahah. Details later today.
dc2696 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2008, 09:39 AM   #2
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Sep 2007
Location: Charlotte, NC
Posts: 6,868
Total Cats: 66
Default

ricer.
Doppelgänger is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2008, 10:17 AM   #3
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,792
Default

and newbsauce.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2008, 06:16 PM   #4
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
dc2696's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Edmonton Ab, Canada
Posts: 1,176
Total Cats: 13
Default

So I got my new downpipe made up and everything looks great.

Ofcorse my LC-1 takes a crap right after I get the new turbo on, its giving me some connection error so I'll have to go thru everything and what I fucked up.

First impression: Lag, not lots but I've never experienced it before, I kinda like it as the rush of power at 4k is ******* sick! It still builds about 7psi at 3k and hits 14 somewhere around 4k I belive, I only took it for a quick spin late last night.

It makes a **** ton of heat. I don't know why but this turbo heats up my engine bay fast at idle, and just overall it rus hotter for sure. AFR's aren''t great right now so thats likely not helping at all either.

Sound: THe exhaust sounds way nicer, I can''t explain it but I'll get some video soon and so ya.

More info to follow once I pla wit it alittle more, and fix my LC-1.



Dean
dc2696 is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2008, 06:27 PM   #5
Elite Member
iTrader: (9)
 
TurboTim's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Chesterfield, NJ
Posts: 6,485
Total Cats: 248
Default

What were you running before?
TurboTim is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2008, 06:55 PM   #6
Elite Member
iTrader: (14)
 
Join Date: Mar 2006
Location: Edmonton, AB
Posts: 4,921
Total Cats: 0
Default

What ECU are you running?
jayc72 is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2008, 08:06 PM   #7
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
dc2696's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Edmonton Ab, Canada
Posts: 1,176
Total Cats: 13
Default

Tim, I was running a t25 .48/.48 off a 300x TT. Very small but instant boost.

Jay, I am still running on 370cc injectors and emanage blue (trying to sell in favour of a pnp ms)

Well I dont know what happened but my wideband is fucked.

At first it wouldn't recalibrate and was giving me a 'no real time data' bullshit error. Then with the car off I got it recalibrated but when I started the car it gave me the same message. Now it doesn''t even turn on(led doesn't light up) Has power and grounds are good so I don't know whats wrong.

Turned the boost down to 7psi for the time being, still quick but not the same as 14psi :(
dc2696 is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2008, 11:39 PM   #8
Elite Member
iTrader: (12)
 
Join Date: Aug 2006
Location: Central-ish VA
Posts: 4,449
Total Cats: 16
Default

Throw your lc1 into traffic and buy a aem. Best thing I ever did bro.... zero headaches, 15min install.
neogenesis2004 is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2008, 11:52 PM   #9
Murderator
iTrader: (76)
 
18psi's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 36,202
Total Cats: 2,584
Default

congrats dude...from the pics it looks pretty big....im hoping to go the same route once i get my nb
18psi is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2008, 12:08 AM   #10
Senior Member
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2007
Location: Shalimar, FL
Posts: 965
Total Cats: 7
Default

Quote:
Originally Posted by dc2696 View Post
Tim, I was running a t25 .48/.48 off a 300x TT. Very small but instant boost.

Jay, I am still running on 370cc injectors and emanage blue (trying to sell in favour of a pnp ms)

Well I dont know what happened but my wideband is fucked.

At first it wouldn't recalibrate and was giving me a 'no real time data' bullshit error. Then with the car off I got it recalibrated but when I started the car it gave me the same message. Now it doesn''t even turn on(led doesn't light up) Has power and grounds are good so I don't know whats wrong.

Turned the boost down to 7psi for the time being, still quick but not the same as 14psi :(
How did you like your old setup? I actually plan on running the same setup down to the injector size. I'm thinking that setup will max out around 190-200whp. It must've been pretty awesome off the line, though.
messiahx is offline   Reply With Quote
Old 06-18-2008, 08:11 PM   #11
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
dc2696's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Edmonton Ab, Canada
Posts: 1,176
Total Cats: 13
Default

Quote:
Originally Posted by messiahx View Post
How did you like your old setup? I actually plan on running the same setup down to the injector size. I'm thinking that setup will max out around 190-200whp. It must've been pretty awesome off the line, though.
Loved it, 10psi at 2k rpm lol, instant boost, peaks out at 6500rpm though, and any more than 10psi and it won't hold till redline lol.

If your interested I have basically everything from my old set-up for sale, RC 370cc w/clips, emb w/pnp ecu, msd 2bar map sensor, t25 48/48 a/r, Stainless steel 3in dp w/02 boss. All for pretty cheap.

Off the line? No draggin here just road racing which this turbo is better suited for.
dc2696 is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2008, 12:00 AM   #12
Elite Member
iTrader: (2)
 
Newbsauce's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: NoVA
Posts: 2,304
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by dc2696 View Post

First impression: Lag, not lots but I've never experienced it before, I kinda like it as the rush of power at 4k is ******* sick! It still builds about 7psi at 3k and hits 14 somewhere around 4k I belive, I only took it for a quick spin late last night.

It makes a **** ton of heat. I don't know why but this turbo heats up my engine bay fast at idle, and just overall it rus hotter for sure. AFR's aren''t great right now so thats likely not helping at all either.
1> Lag? **** that.. just consider it mid to top end power
2> Heat? Cut a hole in your hood, run a big radiator, call it a day.
Newbsauce is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2008, 09:02 AM   #13
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,900
Total Cats: 1,792
Default

technically the larger turbo should be making less heat.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2008, 09:06 AM   #14
Elite Member
iTrader: (8)
 
Join Date: Sep 2006
Location: Severn, MD
Posts: 1,927
Total Cats: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Braineack View Post
technically the larger turbo should be making less heat.
370 injectors on 14 psi on a 2871. Probably lean.

Frank
fmowry is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2008, 02:03 PM   #15
Elite Member
iTrader: (14)
 
Join Date: Mar 2006
Location: Edmonton, AB
Posts: 4,921
Total Cats: 0
Default

I'm waiting for the "I think I broke my ****" thread.
jayc72 is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2008, 03:33 PM   #16
Senior Member
Thread Starter
iTrader: (2)
 
dc2696's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Edmonton Ab, Canada
Posts: 1,176
Total Cats: 13
Default

I do have a GS rad and aftermarket fan, and like I said I turned the boost down to 7 for the time being. Managed to get one run with the wideband right after install and it was 10:1 at 14psi in the top end.

At idle it was feeling hot which is 15:1 afr, prolly why eh lol.
dc2696 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Project Gemini - Turbo Civic on the Cheap Full_Tilt_Boogie Build Threads 59 12-15-2017 09:00 PM
Changing from 460cc to flow force 610cc in diypnp 90 Turbo MEGAsquirt 19 10-19-2015 04:23 PM
Back to Stock Part Out!! Turbo Parts, MS2 Enhanced 01-05, Suspension, and MOAR! StratoBlue1109 Miata parts for sale/trade 16 10-02-2015 10:39 AM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 11:44 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:48 PM.