Bad Tuning - Page 2 - Miata Turbo Forum - Boost cars, acquire cats.

Welcome to Miataturbo.net   Members
 


MEGAsquirt A place to collectively sort out this megasquirt gizmo

Reply
 
 
 
LinkBack Thread Tools
Old 06-21-2010, 08:01 AM   #21
Elite Member
iTrader: (1)
 
NA6C-Guy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Birmingham Alabama
Posts: 8,038
Total Cats: 43
Default

Quote:
Originally Posted by edwardsuen View Post
Started to re-tune a brand new map again (Manually)
That's gonna be your best bet.
NA6C-Guy is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 12:33 PM   #22
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: Hong Kong
Posts: 42
Total Cats: 1
Default

Here is the new map, but anybody knows why the rpm needle drop to "0" and re-bounce back to normal rpm once I release the gas pedal?
edwardsuen is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 12:37 PM   #23
Boost Czar
iTrader: (61)
 
Braineack's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Chantilly, VA
Posts: 72,889
Total Cats: 1,792
Default

grounding problem? notice all the red vertical lines on your log that say "time gap" no log entries for X seconds" you have comm port issues for sure at least.
Braineack is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 12:49 PM   #24
Newb
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2009
Location: Hong Kong
Posts: 42
Total Cats: 1
Arrow

Thanks! I will re-gound the mspnp..
And this only happens when droping from high rev releasing the gas pedal, any other time will never happen..
edwardsuen is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 02:51 PM   #25
Senior Member
 
steelrat's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 514
Total Cats: 0
Default

Quote:
Originally Posted by edwardsuen View Post
Thanks! I will re-gound the mspnp..
And this only happens when droping from high rev releasing the gas pedal, any other time will never happen..
Just to be proactive, might want to check the grounds out by the TPS too.... just to be safe....

Dave,
steelrat is offline   Reply With Quote
Old 06-22-2010, 02:56 PM   #26
Senior Member
iTrader: (1)
 
Join Date: Apr 2010
Location: Portales, NM
Posts: 837
Total Cats: 2
Default

Quote:
Originally Posted by ScottFW View Post
That is far and away the most FUCKED UP VE TABLE I have ever seen posted on this forum, and we've had some doozies. I literally LOLed at the 3000 rpm column... 10 @ 41 kPa, 162 @ 55 kPa. I could generate a better table by randomly clicking the mouse on different cells while rubbing my flaccid ***** back and forth across my keyboard's number row.

Start over with an appropriate base map from mspnp.com. That will have sane ignition table scaling and a VE table that's not an abortion. Then tell us what software/methods you are using to tune. You do have a wideband O2 gauge, yes?
My new sig
jbrown7815 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Expected intake temps on the track? tazswing Race Prep 20 10-03-2015 12:04 PM
Time to start learning and play with tuning The Gleas MEGAsquirt 3 10-01-2015 10:30 AM
Walbro 255lph Fuel Pump $50 lsc224 Miata parts for sale/trade 2 10-01-2015 10:17 AM
Bad head gasket or ? shooterschmidty Engine Performance 8 09-30-2015 11:28 PM
Got bad Crank Angle Sensor and Random Misfire codes, but runs fine. Greasyman General Miata Chat 2 09-28-2015 11:44 AM


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:02 PM.